Večera za pamćenje ili najlepši doručak - sami izaberite. U oba slučaja ovaj obrok ostaviće vas bez teksta!
Sastojci: 500 g gotovih kora, 2 kockice svežeg kvasca, 250 ml mleka, 6 kašika brašna, pola kašičice soli, 100 g ulja, 300 g sira, 200 g kiselog mleka.
Priprema: Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.
Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.
Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.