Do kraja vaskršnjeg posta je ostalo nekih dvadesetak dana. Ako ste ostali bez ideja šta da kuvate, donosimo vam odličan predlog
Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta na ulju - ukus će vas oduševiti, a pošto sadrži i masti biljnog porekla, prilično je zasitna.
Sastojci:
- 400 grama testenine bez jaja
- dva praziluka
- dva čena belog luka
- biljna pavlaka za kuvanje
- kačkavalj biljnog porekla
- bosiljak
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
- U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani praziluk i beli luk. Kada praziluk lepo omekša, zalijte ga biljnom pavlakom za kuvanje, i dodajte bosiljak. Krčkajte dok se ne zgusne, začinite solju i biberom.
- Kada je testenina kuvana, pomešajte je sa sosom, narendajte odozgo biljni kačkavalj i još jednom pobiberite, biber i praziluk se odlično slažu. Servirajte toplo.
( Mondo.rs )