Tradicionalni slatkiš u nešto drugačijem izdanju.
Najukusniji kolač na jedan nov super način.
Za koru:
2 jajeta
50 g šećera
5 kašika ulja
3 kašike vode
60 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
1 jaje
5 kašika šećera
100 g čokolade
100 g margarina
Za umakanje:
1 dl mleka
5 kašika šećera
100 g čokolade
50 g margarina
Još:
150 g kokosa
Priprema
Odvojiti žumanca i belanca. Belanca mutiti sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg potom dodati ulje, vodu, žumanca, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve promešati. Pleh od rerne prekriti pek papirom pa isipati smesu poravnati i staviti da se peče na 200°C. Patišpanj je veoma tanak pa paziti da se ne isuši.
Umutiti mikserom jaje i šećer pa staviti na paru da se kuva mešajući sve vreme. Kuvati 10 minuta potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Skloniti i ostaviti da se prohladi. U prohlađen fil dodati margarin i dobro izmiksati. Patišpanj ceo premazati filom. Iseći na pravougaonike željene veličine i rolati svaki posebno.
U šerpu sipati mleko, šećer, margarin i izlomljenu čokoladu na laganoj temperaturi kuvati dok se sve lepo ne sjedini, otopi. Zarolane čupavce umakati u smesu i potom ih valjati u kokos.