Za 20 minuta možete spremiti savršenu pitu!
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
2 crna luka
300 g mešanog mlevenog mesa
so i biber
4 jajeta
1 prašak za pecivo
250 ml jogurta
200 ml mineralne gazirane vode
100 ml ulja
Priprema:
Luk sitno iseckajte i na ulju propržite. Dodajte mleveno meso i sve zajedno ispržite. Posolite i pobiberite.
Tepsiju, 25 x 35 cm, podmažite uljem. Složite četiri kore (svako premažite malo uljem), pa onda stavite dve kađike fila. Ponavljajte postupak sa korama i filom dok sve imate namirnice, ali na kraju je potrebno da imate makar 2-3 kore.
Pitu isecite na željene parčiće i prelijte prelivom koji spremate tako što izmiksate jaja i dodate prašak za pecivo, so, jogurt, ulje i mineralnu gaziranu vodu.
Ostavite 10 minuta da kore upiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.
Napomena: Nemojte preterivati sa uljem, već sipajte malo i ako niste sigurni koliko, bolje tek na svaku treću-četvrtu koru, nego da vam pita bude masna