recept dana

BELA ČORBA sa PILETINOM savršen je obrok za DOBAR DAN!

0

Povrće i piletina uravnotežiće vaš način ishrane. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1,5 l vode

1 manji pileći file

1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren peršuna)

1 glavica crnog luka

1 jaje

2 kašike brašna

vegeta, so, biber

seckani peršun, list celera

 

Priprema: 

 

Belo meso iseckajte na kockice, povrce takodje. Luk očistite, ali ga ne seckajte, vec ceo stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode.

Kad povrće bude skuvano, izvadite luk i bacite ga. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.

 

Kutlaču supe odvojite u neku manju ciniju, malo prohladite, pa razmutite 2 kašike brašna. Ulijte polako u supu, uz mešanje, i pustite još malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu.

 

U ovu čorbicu ne dodajem ulje, od mesa bude fino masna.

Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi.

 

U onoj ciniji od malopre umutite jaje viljuskom, da malo zapeni, dodajte kutlaču čorbice polako, mešajte viljuškom i dalje da se lepo sjedini. Čorba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva, ja to ne volim nikako.

Vratite sadrzinu činije nazad u šerpu, takodje uz neprestano mešanje, poklopite da malo odstoji i onda poslužite.

 

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker