Povrće i piletina uravnotežiće vaš način ishrane.
Sastojci:
1,5 l vode
1 manji pileći file
1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren peršuna)
1 glavica crnog luka
1 jaje
2 kašike brašna
vegeta, so, biber
seckani peršun, list celera
Priprema:
Belo meso iseckajte na kockice, povrce takodje. Luk očistite, ali ga ne seckajte, vec ceo stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode.
Kad povrće bude skuvano, izvadite luk i bacite ga. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.
Kutlaču supe odvojite u neku manju ciniju, malo prohladite, pa razmutite 2 kašike brašna. Ulijte polako u supu, uz mešanje, i pustite još malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu.
U ovu čorbicu ne dodajem ulje, od mesa bude fino masna.
Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi.
U onoj ciniji od malopre umutite jaje viljuskom, da malo zapeni, dodajte kutlaču čorbice polako, mešajte viljuškom i dalje da se lepo sjedini. Čorba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva, ja to ne volim nikako.
Vratite sadrzinu činije nazad u šerpu, takodje uz neprestano mešanje, poklopite da malo odstoji i onda poslužite.