Vaša porodica će uživati.
Sastojci:
300 g telećeg ribića
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
1 manji celer
3 kašike ulja
2 kašike brašna
200 ml mleka
1 juneća kocka za supu
2 kašike iseckanog peršuna
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, veličine zalogaja. Propržite na ulju. Dodajte iseckani crni luk, šargarepu i celer. Desetak minuta propržiti uz neprestano mešanje.
Nalijte toplom vodom (1,5 l) i ostavite da se kuva 50 minuta.
U mleku razmutiti brašno da nema grudvica i sipajte u čorbu koja vri. Dodajte izmrvljenu kocku za supu i po potrebi dodatno začinite. Kuvajte još 10 minuta i na kraju stavite peršun.
Uz čorbu poslužite kiselu pavlaku.
( Minjinakuhinjica.rs )