RECEPT DANA

Marinirana SKUŠA sa RUZMARINOM pravi je izbor za porodični ručak!

0

Pravilan način ishrane je veoma važan.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg smrznute skuše

1 kg ošišćenog krompira

150 ml belog vina

150 ml vode

150 ml maslinovog ulja

4 čena belog luka

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica soli

5-6 zrna bibera

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 grančica seckanog peršuna

1-2 grnačice ruzmarina

 

Priprema: 

 

Ribu skušu odmrznuti, očistiti je od iznutrica i oprati. Ribu ocediti od vode, posoliti je sa svih strana. Tepsiju podmazati uljem, krompir narezati na kriške složiti po dnu tepsije. Ribu poređati na krompir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

Dok se riba peče sa krompirom, pripremiti preliv. U odgovarajuću posudu izmešati sve sastojke i staviti na vatri da proključa. Zatim nakon 20 minuta ribu i krompir preliti vrelim prelivom. Tepsiju sa ribom i krompirom vratiti još 15 minuta da se peku u rerni.

 

 

Skuša i krompir u sočnom prelivu je pikantno i ukusno. Jelo je lako i jednostavno za pripremu. 

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker