Pravilan način ishrane je veoma važan.
Sastojci:
1 kg smrznute skuše
1 kg ošišćenog krompira
150 ml belog vina
150 ml vode
150 ml maslinovog ulja
4 čena belog luka
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica soli
5-6 zrna bibera
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 grančica seckanog peršuna
1-2 grnačice ruzmarina
Priprema:
Ribu skušu odmrznuti, očistiti je od iznutrica i oprati. Ribu ocediti od vode, posoliti je sa svih strana. Tepsiju podmazati uljem, krompir narezati na kriške složiti po dnu tepsije. Ribu poređati na krompir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Dok se riba peče sa krompirom, pripremiti preliv. U odgovarajuću posudu izmešati sve sastojke i staviti na vatri da proključa. Zatim nakon 20 minuta ribu i krompir preliti vrelim prelivom. Tepsiju sa ribom i krompirom vratiti još 15 minuta da se peku u rerni.
Skuša i krompir u sočnom prelivu je pikantno i ukusno. Jelo je lako i jednostavno za pripremu.