Ljubav na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih tortilji (8 kom)
200 – 250 gr pilećeg belog mesa
2 glavice crnog luka
2 – 3 šargarepe
1 zelena paprika (može još i crvena, žuta ali ne mora)
400 gr paradajz pelata
300 gr kukuruza šećerca iz konzerve
1 čili papričica
na vrh noža čili začina
1 ravna kašikica soli
1 ravna kašikica vegete
1 kašikica origana
1 kašikica bosiljka
malo ulja
Priprema:
Belo meso operemo i iseckamo na tanke rezance. Stavimo u tavu na malo ulja (da pokrije dno) i pržimo dok ne pobeli sa svih strana i potom još desetak minuta.
Za to vreme u multisecku isečemo luk i šargarepu. Kada je meso omekšalo, dodamo na njega pripremljeni luk i šargarepu i ostavimo da se zajedno dinsta. Isečemo i papriku, te dodamo masi koja se dinsta.
Sipamo na masu paradajz, usitnimo čili papričicu , dodamo začine i dinstamo sve zajedno još malo dok meso potpuno ne omekša
Na kraju dodamo kukuruz i još par minuta ostavimo na vatri i salsa je gotova.
Tortilje ugrejemo u tavi, sipamo par kapi, stavimo prvu tortilju, ostavimo je 15 – tak sekundi da se ugreje, ispod nje uguramo sledeću i tako do kraja. Na taj način se sve ugreju i budu mekane i lagane za savijanje.
Na tanjir stavimo tortilju, po sredini salsu, pa uvijemo tortilju tako što je savijemo od dole prema sredini, pa sa jedne strane do malo više od sredine i isto tako sa suprotne strane prema sredini.