Kada ih jednom probate, one će postati vaša omiljena slatka đakonija.
Svaka domaćica pred važne datume u godini ima iste nedoumice, Kako da mi poslastica bude perfektna na tanjiru! Ako vam je ovo prva misao kada se spremate za slavu, rođendane, godišnjice, znajte da niste jedine.
Rešili smo da vam olakšamo posao uz fantastičan recept Ruskih kapa!
Krenimo!
Sastojci:
Biskvit
4 jaja
200g šećera
1dcl ulja
1dcl vruće vode
250g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica kakaa
Krema
1 puding od vanile
350 ml mleka
100g šećera
1 vanilin šećer
200g maslaca
100g kokosovog brašna
Glazura
100g čokolade za kuvanje
3 kašičice ulja
Priprema:
1.korak
Odvojite žumanca od belanaca i belanca izmiksajte u čvrst sneg
2. korak
Žumancima dodajte šećer i izmiksajte
3. korak
Dodajte ulje u vodu i promešajte
4. korak
Brašno pomešsajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećer i mešajte dok se ne sjedini.
5. korak
Umešajte sneg od belanca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodakte kakao.
6. korak
Ispecite dva biskvita, svaki posebno u velikom plehu na 180 stepeni, 10-15 minuta.
7. korak
Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba biskvita izrežite krugove.
Krema
1 korak
Prašak za puding pomešajte sa šećerom i dodajte malo mleka, pa ga kuvajte sa ostakom mleka.
2. korak
Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te izmiksajte.
Postupak filiranja
Na tamni krug biskvita stavite kašičicu kreme i razmažite i poklopite žutim krugom.
Tako dobijenu torticu premažite kremom i sa strane, te uvaljajte brašno.
Glazura
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć kašike, vrh svake tortice pažljivo premažite glazurom i stavite u frižider na sat, dva do posluživanja.
Prijatno!