nEODOLJIVO

Uz pahulje se najbolje vežu čuvene RUSKE KAPE! Ali došlo je vreme da ih MODELIRATE!

0

Kada ih jednom probate, one će postati vaša omiljena slatka đakonija.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svaka domaćica pred važne datume u godini ima iste nedoumice, Kako da mi poslastica bude perfektna na tanjiru! Ako vam je ovo prva misao kada se spremate za slavu, rođendane, godišnjice, znajte da niste jedine. 

 

Rešili smo da vam olakšamo posao uz fantastičan recept Ruskih kapa!

 

Krenimo!

 

Sastojci: 

 

Biskvit

4 jaja

200g šećera

1dcl ulja

1dcl vruće vode

250g brašna

1 prašak za pecivo

1 kašičica kakaa

 

Krema

1 puding od vanile

350 ml mleka

100g šećera

1 vanilin šećer

200g maslaca

100g kokosovog brašna

 

Glazura

 

100g čokolade za kuvanje 

3 kašičice ulja

 

Priprema:

 

1.korak

 

Odvojite žumanca od belanaca i belanca izmiksajte u čvrst sneg

 

2. korak

 

Žumancima dodajte šećer i izmiksajte

 

3. korak 

 

Dodajte ulje u vodu i promešajte

 

4. korak

 

Brašno pomešsajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećer i mešajte dok se ne sjedini. 

 

5. korak

 

Umešajte sneg od belanca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodakte kakao.

 

6. korak

 

Ispecite dva biskvita, svaki posebno u velikom plehu na 180 stepeni, 10-15 minuta.

 

7. korak

 

Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba biskvita izrežite krugove.

 

Krema

 

1 korak

 

Prašak za puding pomešajte sa šećerom i dodajte malo mleka, pa ga kuvajte sa ostakom mleka.

 

2. korak

 

Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te izmiksajte.

 

Postupak filiranja

 

Na tamni krug biskvita stavite kašičicu kreme i razmažite i poklopite žutim krugom.

Tako dobijenu torticu premažite kremom i sa strane, te uvaljajte brašno.

 

Glazura

 

Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć kašike, vrh svake tortice pažljivo premažite glazurom i stavite u frižider na sat, dva do posluživanja

 

Prijatno!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ирина Хлебникова (@gotovim_s_irinoi_khlebnikovoi) on

 

 

makonda-tracker