Nema toga ko ne voli ove slatke pufnaste valjuške!
Krofne predstavljaju i ukus i miris detinjstva, pa sigurno da nema toga ko ne voli ove slatke pufnaste valjuške, prenosi Stil.
Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta, koja se ne mora svideti svakome, ali garantujemo da je nećete tek tako odbiti od razmatranja za pravljenje u neko dogledno vreme.
Sastojci:
- 300 grama brašna
- 100 grama gustina
- 100 grama šećera
- 2 jabuke
- 2 jaja
- 400 mililitara jogurta
- 50 mililitara rakije
- 1 limun
- 100 grama šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 narandža
Način pripreme:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju,
brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.
Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
Poređamo krofne na tanjir za serviranje, a pomoću cediljke nanesemo šećer u prahu.
Prijatno.