Ovo slano testo savršeno je za doručak, ručak i večeru, lako se pravi, a raspametiće i svakoga ko vam dođe u posetu
Ko ne voli kiflice za doručak ili večeru?
Ovo testo je jedno od omiljenih kako kod dece tako i kod odraslih, prenosi Stil.
Probajte ovaj recept sa tanko iseckanom slaninom zbog koje su kiflice još sočnije i ukusnije.
Kombinaciji svakako možete dodati i topljeni sir, a zatim sve zajedno začiniti omiljenim semenkama. Birajte između susama, lana, kima, dodajte krupne soli i uživajte u još vrućim i tako jednostavnim domaćim kiflicama.
Sastojci:
- 500 grama brašna
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 kašika kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 70 ml ulja
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika soli
- Prstohvat šećera
Priprema:
- Kvasac najpre razmutite u toplom mleku s malo šećera.
- Pustite da stoji desetak minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka.
- Soljenje ostavite za kraj, kada ste već zamesili testo.
- Testo bi trebaloda bude meko, ali ne i lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tečnosti.
- Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vreme uključite rernu na 200 Celzijusa, umutite jaje, pripremite semenke i punjenje.
- Testo podelite na tri dela i svaki deo uvaljajte u krug.
- Secite kolutove, punite ih i urolajte u kiflice.
- Pre pečenja premažite razmućenim jajem, pospite solju i semenkama.
- Pecite 15 minuta ili dok ne poprime boju.
( Stil/Garstro.24sata.hr )