mmm...

Polizaćete prste: Domaće kiflice sa slaninom, koje oduševiti i vas i vaše goste (RECEPT)

0

Ovo slano testo savršeno je za doručak, ručak i večeru, lako se pravi, a raspametiće i svakoga ko vam dođe u posetu

Kiflice sa slaninom
Kiflice sa slaninomfoto: Profimedia

Ko ne voli kiflice za doručak ili večeru?

 

Ovo testo je jedno od omiljenih kako kod dece tako i kod odraslih, prenosi Stil.

 

Probajte ovaj recept sa tanko iseckanom slaninom zbog koje su kiflice još sočnije i ukusnije.

 

Kombinaciji svakako možete dodati i topljeni sir, a zatim sve zajedno začiniti omiljenim semenkama. Birajte između susama, lana, kima, dodajte krupne soli i uživajte u još vrućim i tako jednostavnim domaćim kiflicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina (@ninaa_vg) on

Sastojci:

 

  • 500 grama brašna
  • 1 čašica kisele pavlake
  • 1 kašika kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • Prstohvat šećera

 

Priprema:

 

  1. Kvasac najpre razmutite u toplom mleku s malo šećera.
  2. Pustite da stoji desetak minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka.
  3. Soljenje ostavite za kraj, kada ste već zamesili testo.
  4. Testo bi trebaloda bude meko, ali ne i lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tečnosti.
  5. Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vreme uključite rernu na 200 Celzijusa, umutite jaje, pripremite semenke i punjenje.
  6. Testo podelite na tri dela i svaki deo uvaljajte u krug.
  7. Secite kolutove, punite ih i urolajte u kiflice.
  8. Pre pečenja premažite razmućenim jajem, pospite solju i semenkama.
  9. Pecite 15 minuta ili dok ne poprime boju.

 

 

makonda-tracker