novi ukus zime

Jesen je vreme za zimnicu, a ovaj originalni recept će vas oduševiti: Evo kako da napravite paprike sa renom! (RECEPT)

0

Ljutkasta nota rena će dati potpuno nov ukus vašoj trpezi, a vi ćete tokom čitave zime uživati u njima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako vam je dosadilo da svake godine pravite istu zimnicu, i želite da u vašu kuhinju donesete nov ukus zime, onda ste na pravom mestu, jer nam "Stil" otkriva odličan recept za zimnicu kakvu još niste probali.

 

Sastojci:

 

  • 1,250 g somborki
  • 250 g soli
  • 250 g šećera
  • 100 ml esencije
  • pola kesice vinobrana
  • pola kesice konzervansa
  • 4 manja korena rena ili 2 veća
  • 1 veza svežeg peršuna

 

Priprema:

 

Papriku oprati, očistiti od semenki i iseci na filete.

 

U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani ren i seckani peršun.

 

Dodati vinobran i konzervans pa promešati. Na kraju dodati esenciju i promešati.

 

Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promešati. Posle 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.

 

Uživajte i prijatno!

 

 

makonda-tracker