Ljutkasta nota rena će dati potpuno nov ukus vašoj trpezi, a vi ćete tokom čitave zime uživati u njima.
Ako vam je dosadilo da svake godine pravite istu zimnicu, i želite da u vašu kuhinju donesete nov ukus zime, onda ste na pravom mestu, jer nam "Stil" otkriva odličan recept za zimnicu kakvu još niste probali.
Sastojci:
- 1,250 g somborki
- 250 g soli
- 250 g šećera
- 100 ml esencije
- pola kesice vinobrana
- pola kesice konzervansa
- 4 manja korena rena ili 2 veća
- 1 veza svežeg peršuna
Priprema:
Papriku oprati, očistiti od semenki i iseci na filete.
U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani ren i seckani peršun.
Dodati vinobran i konzervans pa promešati. Na kraju dodati esenciju i promešati.
Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promešati. Posle 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.
Uživajte i prijatno!
( Stil.rs / oklagija.rs )