Obavezno probajte, potrebno je malo vremena.
Intergralni kolač sa jabukama koji će nas mirisom podsetiti na poslastice koje su pripremale naše bake - evo zašto će ovo postati vaš omiljen slatkiš, poručuje Sensa.
Sastojci:
1 šolja integralnog pšeničnog brašna
1/2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice sode bikarbone
3/4 šolje ulja
1 šolja smeđeg šećera
2 jajeta
1 kašičica vanile
2 šolje oljuštenih i na kriškice isečenih jabuka
1/2 šolje iseckanih oraha
*šolja =250 ml
Priprema:
Tepsiju prečnika oko 23 cm premazati uljem i posuti brašnom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. U posudu sa smeđim šećerom dodati ulje i viljuškom ih pomešati da se šećer navlaži, a zatim mutiti mikserom nekoliko minuta. Dodati jaja i vanilu i nastaviti mutiti dok smesa ne postane kremasta. U drugu posudu prosejati brašno, so, cimet i sodu bikarbonu. Suve sastojke dodati vlažnim i promešati dok se ne povežu. Dodati kriške jabuka i orahe.
Izlijte u pripremljenu tepsiju i pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji pre nego što ga izvadite.