Ukusna, lagana torta sa bademima, čokoladom i slatkom pavlakom koju ćete obožavati...
Sastojci:
Za koru:
80 g putera
80 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
5 jaja
100g oštrog brašna
100g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
100 g mlevenih badema
puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore
Za fil:
500 ml mleka
2 kašike kakaa
50 g šećera
100 g čokolade
250 g putera
Za dekoraciju:
50 g lomljenih badema
150 ml slatke pavlake
16 čokoladnih karamela ili Tofifa
Priprema:
1. Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodoajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe.
2. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.
3. Skuvajte mleko, kakao, šećer i čokoladu. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter.
4. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima.
5. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama ili Tofifama i slatkom pavlakom.