Za iskrene ljubitelje popularnog napitka prava preporuka su ove kapućino šnite, ukusni desert koji osvaja na prvi zalogaj.
Možda ne spada u poslastice koje se prave „levom rukom“, ali krajnji rezultat isplaćuje svaki trenutak proveden u spremanju ovog slatkiša.
Sastojci:
Patišpanj: 6 jaja, 6 kašika šećera, 3,5 kašike oštrog brašna, 1,5 kesica praška za pecivo, 2 kašike kakaoa, 60 grama mlevenih badema, 50 mililitara ruma
Kapućino fil: 700 mililitara mleka, 2 kesice praška za puding od vanile, 2 kašike gustina, 3 kašike šećera, 100 grama bele čokolade, 2,5 kašike instant kapućina, 50 mililitara mleka, 150 grama putera
Način pripreme:
Pripremamo patišpanj. U veći sud polupamo jaja, dodamo šećer i mutimo mikserom dok sešećer ne rastopi. Dodamo brašno, prašak za pecivo, kakao, mlevene bademe i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine. Testo preručimo u tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pripremamo kapućino krem. U šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara mleka. U preostalo mleko u menzuri dodamo gustin, prašak za puding, šećer i promešamo žicom za mućenje.Neprekidno mešajući žicom u provrelo mleko dodamo smesu iz menzure. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta.
U šerpu na šporetu sipamo 50 mililitara mleka da se zagreje. Dodamo belu čokoladu i instant kapućino i mešamo. Kada se čokolada rastopi, sklonimo šerpu sa šporeta. U šerpu sa ohlađenim kremom dodamo ohlađenu smesu od kapućina. Mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini. U sud za mućenje stavimo puter i mutimo mikserom dok ne postane penast. Dodamo sadržinu iz šerpe i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Patišpanj izvadimo iz tepsije, odstranimo papir i isečemo na 3 jednake lente.
Prvu lentu stavimo na tacnu, poprskamo rumom i premažemo filom. Na fil stavimo drugu lentu, poprskamo rumom i premažemo filom. Stavimo treću lentu, poprskamo rumom i ceo kolač premažemo filom.
Isečemo kolač na parčiće i poslužimo.
Prijatno!