oduševiće vas

Najkremastiji kolač koji se ne peče: Napravite čudesni slatkiš sa višnjama (RECEPT)

0

Isprobajte ovaj brzi kremasti kolač, uživaćete u svakom zalogaju

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Ako ste ljubitelj višanja uz kombinaciju laganog krema od vanile, ovaj kolač će vam se sigurno svideti! Priprema je veoma jednostavna i oduzeće vam zaista malo vremena.

 

Sastojci:

Podloga: 250 g keksa

 

Krem sa višnjama: 300 ml vode, 200 ml soka od višanja iz kompota, 150 g griza, 180 g šećera, 1 teglica očišćenih višanja

 

Žuti krem: 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 750 ml mleka, 2 vanilin šećera, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu

 

Dekoracija: 250 ml pavlake za šlag

Priprema:

 

Samo za ljubitelje slatkiša: Napravite najčokoladniju tortu (RECEPT)

 

U lonac sipatii vodu i sok od višanja. Kada provri pomeriti s vatre i dodati griz. Dobro razmutiti i vratiti da se kuva nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Dodati višnje i šećer. Sve mešati na laganoj temperaturi 1-2 minuta.

 

U kalup naređati keks. Vruću smesu s višnjama sipati na keks i izravnati. Zatim ostaviti da se ohladi. Puding pomešati sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mleka koje smo odvojili od pripremljenih 750 ml. Ostatak stavite da se kuva. Kada mleko provri umutiti puding sa šećerom. Kuvati na laganoj vatri i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

 

Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu, zatim dodati u ohlađeni puding. Žuti krem rasporediti preko krema od višanja. Zatim umutite pavlaku za šlag i nanesite na kolač. 

 

 

makonda-tracker