EKSPLOZIJA UKUSA

Mešavina začina i hrskavog mesa za idealan ručak: Napravite mariniranu piletinu (FOTO)

0

Sočna i preukusna piletina, ovaj put su to bili pileći bataci iako može bilo koji deo pileta, svejedno će biti preukusno

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Kombinacija začina koja je ovde korišćena daje poseban ukus piletini. Može da bude nedeljni ručak, ili kada vam dolaze gosti, odlična je i na roštilju, grilu, tiganju ili iz rerne.

 

Sastojci: 1,5 kg pilećih bataka sa zabatcima ( da ne budu mnogo krupni ), 1 kašika suvog začina, 1 kašika crvene, mlevene paprike, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašika sušenogperšunovog lista, 1 kašika kurkume, 1/2 kašičice soli, 100 ml ulja

 

Priprema: Batake odvojiti od zabatka pa zarezati kod kosti. Staviti ih u veću posudu pa posutisvim začinima i uljem pa rukom sve “izmuljati”. Ostaviti da odstoji sat vremena. Na roštilj samo spuštati i ravnomerno peći sa obe strane.

 

Na grilu takođe, na srednjoj temperaturi, poklapajući gornjim delom i povremeno okrećući. Pečene spuštati u šerpu i obavezno poklopiti, da se lepo upare i ostanu topli.


Sočno meso za porodični ručak: Napravite svinjske šnicle u balkanskom sosu (RECEPT)

 

U rerni, poslagati u vatrostalnu tepsiju ili keramičku, uključiti rernu na 200 stepeni, pa uz okretanje peći dok ne porumeni ili dobije boju koju želite. Ukoliko želite da duže ostanu topli, šerpu u kojoj su bataci staviti na veću šerpu u kojoj je vrela voda.

 

 

 

makonda-tracker