Sočna i preukusna piletina, ovaj put su to bili pileći bataci iako može bilo koji deo pileta, svejedno će biti preukusno
Kombinacija začina koja je ovde korišćena daje poseban ukus piletini. Može da bude nedeljni ručak, ili kada vam dolaze gosti, odlična je i na roštilju, grilu, tiganju ili iz rerne.
Sastojci: 1,5 kg pilećih bataka sa zabatcima ( da ne budu mnogo krupni ), 1 kašika suvog začina, 1 kašika crvene, mlevene paprike, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašika sušenogperšunovog lista, 1 kašika kurkume, 1/2 kašičice soli, 100 ml ulja
Priprema: Batake odvojiti od zabatka pa zarezati kod kosti. Staviti ih u veću posudu pa posutisvim začinima i uljem pa rukom sve “izmuljati”. Ostaviti da odstoji sat vremena. Na roštilj samo spuštati i ravnomerno peći sa obe strane.
Na grilu takođe, na srednjoj temperaturi, poklapajući gornjim delom i povremeno okrećući. Pečene spuštati u šerpu i obavezno poklopiti, da se lepo upare i ostanu topli.
Sočno meso za porodični ručak: Napravite svinjske šnicle u balkanskom sosu (RECEPT)
U rerni, poslagati u vatrostalnu tepsiju ili keramičku, uključiti rernu na 200 stepeni, pa uz okretanje peći dok ne porumeni ili dobije boju koju želite. Ukoliko želite da duže ostanu topli, šerpu u kojoj su bataci staviti na veću šerpu u kojoj je vrela voda.