uživajte!

Ukusna poslastica sa malo šećera: Pita sa višnjama pokloniće vašem domu miris detinjstva (RECEPT)

0

Jednostavno se priprema i idealna je za dane posta.

Posna pita sa višnjma
Posna pita sa višnjmafoto: Profimedia

Sastojci: 1 kilogram brašna, 1 pakovanje kvasca, pekmez ili nadev koji volite, 1 vanilin šećer, 1 kafena kašika soli, prstohvat ili dva praška za pecivo, 1 limun, voda, šećer u prahu.

 

Posna štrudla na vodi se priprema na sledeći način:


U šolji za čaj razmutiti kvasac sa mlakom vodom i ostaviti pola sata da odstoji. U činiju staviti brašno, so, prašak za pecivo, vanilin šećer, pa narendati koru limuna, iscediti limunov sok i preliti razmućenim kvascem. Dodati vode po potrebi, zamestiti testo da bude meko, tako da se ne lepi za ruke. Ostaviti testo oko 1 sat da nadođe. Podeliti testo na 3 ili 4 dela, razvući svaki deo oklagijom i nafilovati pekmezom.


Urolati testo u štrudlu i staviti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Poprskati pre ubacivanja u rernu štrudle mlakom vodom i peći u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Ispečenu štrudlu poprskati vodom, prekriti čistom krpom 10 minuta da odstoji, iseći na kriške, ređati na tacnu i po želji ih posuti šećerom u prahu.

 

Prijatno!

 

makonda-tracker