Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu da se kombinuju sa pekmezom, kremom, voćem...
Zašto ne biste napravili promenu i umesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu da se kombinuju sa pekmezom, kremom, voćem, piše Espreso.
Sastojci (za 4 osobe):
2 žumanca
1/4 šoljice šećera
1/2 šoljice mleka
3/4 šoljice mešavine za palačinke
4 belanca
Za posluživanje: maslac, slatki sirup ili pekmez, razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
Okrugli metalni kalupi
Priprema:
1. Izmešajte mikserom žumanca, šećer, mleko i mešavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudvice.
2. U drugoj posudi izmešajte belanca mikserom dok ne dobijete čvrst sneg.
3. Pažljivo umešajte sneg u smesu za palačinke i pazite da se sneg ne rastopi.
4. Namastite dva metalna kalupa i stavite na tiganj. a šporet uključite na najtišu vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tiganj poklopcem i ostavite da se peče na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
5. Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tiganja i oprezno ih okrenite.
6. Pecite ih još 5 minuta i ih poslužite ih s maslacem, slatkim sirupom, kremom ili pekmezom, a možete i sa šumskim voćem ili nekom vrstom bobica.
Prijatno!!