Ovi kolačići dostojni su čak i slavske trpeze, a pored toga što se jednostavno pripremaju, njihov ukus oboriće vas s nogu
Sastojci za biskvit: 150 g margarina, 250 g brašna, 120 g šećera, kašičica praška za pecivo, 3 žumanca.
Za nadev: 3 belanca, 150 g šećera, 2 vanilin šećera, 150 g mlevenih oraha + 5 kašika pekmeza od kajsija ili višanja za premazivanje.
Priprema: Za biskvit pomešati u posudi brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati u sredinu 3 žumanca, preko svega rasporediti omekšali margarin, pa umesiti testo. Od testa formirati kuglu, umotati u foliju i staviti u frižider na 20-tak minuta.
Za nadev umutiti belanca dok ne postanu potpuna čvrsta. Dodati šećer i vanilin šećer, i na kraju mlevene orahe. Prohlađeno testo izrendati na rende u pleh za pečenje koji ste prethodno premazali puterom i posuli brašnom.
Rendano testo dlanovima pritiskajte kako bi postalo glatko, pa premažite pekmezom. Odozgo rasporediti masu od belanaca, šećera i oraha, lepo izravnati kašikom i peći 45 minuta na 160 stepeni.
Prohladiti, pa seći na štanglice. Uživajte!