Savršena ideja za lagani nedeljni ručak!
Prepustite se bogatom mediteranskom ukusu uz recept za zapečene ćufte sa mocarelom i paradajzom, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
jaje
kifla ili deblje parče hleba od juče
1,25 dl mleka
½ vezice bosiljka
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
so, biber, kašika origana
2 kašike maslinovog ulja
1,5 dl slatkog crnog vina
600 g paradajza u komadima iz konzerve
125 g mocarele
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje. Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju. Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino. Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi. Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni. Poslužite s krompir-pireom.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Marija Jakob