MEKE KAO DUŠA

Sočni slatki zalogaji: Napravite čokoladne kocke (RECEPT)

0

Uživajte u prelivenom, malo drugačijem "sunđer" kolaču

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Iskoristite obilje ukusnih pomorandži u prodavnicama i na pijacama. Ispecite ukusan čokoladni kolač preko kojeg se preliva vrući sirup od ovog citrusnog voća.

 

Sastojci za kolač: 4 jaja, 80 g smeđeg šećera, 3 kašike kakao praha, 2 kašike pirinčanog brašna, 100 g mlevenih oraha, 1 kašika rendane korice pomorandže, 120 g tamne čokolade, 50 g maslaca.

 

Za preliv: 1 pomorandža, 50 g šećera, 100 ml vode.

 

Priprema: Istopite maslac i čokoladu na pari. Žumanca umutite sa smeđim šećerom, pa smesi dodajte kakao prah, pirinčano brašno, mlevene orahe i koricu jedne pomorandže. Od belanaca umutite sneg.


Kolač gotov za tili čas: Napravite posni rolat sa ukusom kafe (RECEPT)

 

U smesu sa jajima dodajte istopljenu čokoladu i maslac, a na kraju u sve nežno umešajte sneg. Smesu za kolač sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

 

Dok se kolač peče, pripremite sirup. Pomorandžu isecite na tanke kriške. U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte sve dok se šećer na istopi. Tada dodajte pomorandže. Pustite da se kratko kuvaju u šećernom sirupu dok ne puste svoje sokove. Međutim pazite da se ne raspadnu.

 

Sirup prelijte preko toplog kolača i ukrasite kriškama pomorandže. Kolač možete da poslužite sa umučenom slatkom pavlakom ili prelivom od čokolade.

 

 

 

 

makonda-tracker