što pre

Ukus koji se pamti: Napravite čuvenu tortu Srneća leđa po originalnom receptu

0

Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade, puno badema, preliven čokoladnom glazurom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Priprema: U dobro izmešani maslac dodati 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmešanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mleka staviti onoliko da se testo teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samlevenog badema.

 

U namazani pleh staviti testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmešati u jednu gustu i glatku masu kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac. Ohlađen kolač preliti glazurom od kakaoa. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Seći na šnite i služiti ohlađeni.

 

Nezaobilazni kolač na svim trpezama: Napravite rolat sa dve vrste čokolade (RECEPT)

 

SASTOJCI

150 g maslaca

300 g šećera

4 jaja

100 g čokolade

50 g brašna

2 kesice pudinga od čokolade

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike mleka

100 g badema

30 g kakaoa

malo vode

 

 

 

 

makonda-tracker