Ovaj recept, sa izuzetnim krem filom, oduševiće sve koji probaju čokoladni rolat
Čokoladni rolat je nezaobilazan na našim trpezama, jer je to poslastica koju uvek, kao savršen dezert, možemo da poslužimo ukućanima, a i gostima.
Priprema: Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje umutite u čvrstu smesu. Dodajte mleko, kakao i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte kefir i sve dobro izmešajte, pa prebacite u pleh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pecite biskvit oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada je biskvit gotov, odmah ga zamotajte u rolat kako bi se oblikovao, pa ostavite da se ohladi.
U međuvremenu prokuvajte mleko, zatim u njega umešajte sadržaj kesice pudinga, koji ste prethodno razmutili sa malo mleka. Mešajte dok se puding ne zgusne, a onda u njega dodajte izlomljenu belu čokoladu i nastavite da mešate sve dok se čokolada ne istopi. Mikserom umutite slatku pavlaku sa fiksatorom za krem, zatim u smesu dodajte ohlađeni puding i mutite dok smesa ne postane homogena. Razmotajte biskvit, premažite ga kremom, pa ponovo zamotajte u rolat. Ostavite u frižider da se stegne. Prelijte istopljenom crnom čokoladom, pa isecite na šnite i servirajte.
Recept koji svima uspeva: Mramorni kolač koji najbolje ide uz kafu (FOTO)
SASTOJCI
za testo: 5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike ulja
2 kašike mleka
3 kašike kakao praha
kesica vanilin šećera
kesica praška za pecivo
500 ml kefira
za krem: kesica pudinga od vanile, 250 ml mleka, 300 g slatke pavlake , 100 g bele čokolade, kesic fiksatora za krem i 100 g crne čokolade