Jelo dobro za svaki obrok, ukusno, taman i kao dodatak jelima... Ako napunite paprike an ovakav način nećete se pokajati, a tehniku više nećete menjati!
Sastojci:
6 paprika babura
6 jaja
500 g sitnog sira
feta sira pomešanog s pavlakom ili sira po izboru
so
ulje
Priprema:
Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni. Izdubiti paprike i oprati iznutra. Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna. Napuniti paprike do pola. Nauljite pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate onda neki manji. Poslažite paprike da stoje uspravno i odozgo malo pouljite.
Brzo ćete ih zavoleti: Paprike punjene sa žitaricama
Nije potrebno da sipate nikakvu tečnost, jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla. Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule, a sir iscureo. Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti. Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.