efikasno

Kako ukloniti mrlje od čaja sa šolje za samo 3 minuta? Trik BEZ RIBANJA uz koji će biti KAO NOVE

0

Ukoliko imate šolju koja deluje kao da je praljava, a zapravo se prebojila od čaja ili kafe evo trika koji 

TRIK ZA UKLANJANJE MRLJA OD ČAJA SA ŠOLJE
TRIK ZA UKLANJANJE MRLJA OD ČAJA SA ŠOLJE foto: Shutterstock / New Africa

Nema ništa gore od toga da operete svoju omiljenu šolju za čaj ili kafu i otkrijete da su se u nju upile braon mrlje koje nema šanse da uklonite čak ni ako dugo ribate šolju.


Mrlje od čaja izgledaju ružno i čine da šolja bude kao prljava. Tada je obično odložimo negde i više ne koristimo, a evo kako je možemo spasiti i učiniti da ponovo bude kao nova.

 

Razlog zobg kojeg ostaju fleke na šoljama od čaja je to što u njemu ima dosta taninske kiseline koja nije rastvorljiva u vodi. Nju takođe nije moguće ni isprati iz šoljica.

 

 

Ove mrlje je nemoguće ukloniti deterdžentom za sudove i sunđerom, ali ipak postoji rešenje.

 

Prvo što treba da uradite je da stavite vodu da proključa i zatim dodate jednu tabletu za održavanje veštaćkih proteza u zamrljanu šolju. Bilo koja marka tableta za protezu će dati iste rezultate.

 

MRLJE OD ČAJA U ŠOLJI TRIK ZA ČIŠĆENJE
MRLJE OD ČAJA U ŠOLJI TRIK ZA ČIŠĆENJEfoto: Shutterstock / Nekrasov Eugene

 

Čim voda proključao sipajte vrelu vodu u šolju pazeći da sve mrlje budu prekrivene vodom. Ostavite da stoji oko tri minuta. Voda i tableta će početi da deluje.

 

Kada je isteklo pet minuta ispraznite vodu i isperite šolju. Smeđe mrlje će potpuno nestati i to bez ikakvog ribanja i trljanja šolje.

 

Bonus video:

 

Trik za veš koji se skupio

 

makonda-tracker