trik

Šta uraditi da ne magli staklo u automobilu? Zaboravite na skupe proizvode, sve što vam treba je samo jedna vrsta POVRĆA

0

Povišena vlaga u automobilu može da bude ozbiljan problem za vozače, a evo kako je se brzo i lako rešiti 

KAKO DA VAM STAKLO NE MAGLI?
KAKO DA VAM STAKLO NE MAGLI? foto: Shutterstock / polyiam

S prvim hladnim danima svi vozači muku muče sa magljenjem prozora s unutrašnje strane automobila. Neki tada posežu za maramicom ili krpom za brisanje stakla, a zapravo je to greška koju sebi ne sme da dozvoli ni jedan vozač.

 

Naime, postoji jedan jednostavan način da se rešite suvšne vlage na vetrobranskom staklu i to brzo, lako i jeftino. U tu svrhu biće vam potrebna samo jedna namirnica od koje inače pravimo salatu.

 

U pitanju je svež krastavac. Savet jednog sturčnjaka kaže da treba staklo premazati svežim krastavcem, koji ste prepolovili na pola, a zatim tu sluz koju krastavac pusti utrljati pamučnom krpom.

 

KRASTAVAC ZA BRISANJE STAKLA U AUTOMOBILU
KRASTAVAC ZA BRISANJE STAKLA U AUTOMOBILUfoto: Profimedia

 

- Krastavac sadrži prirodna ulja koja stvaraju hidrofobnu površinu kada se trljaju o staklo ili ogledala. Vodoodbojna svojstva krastavca pomažu u sprečavanju kondenzacije i stvaranja kapljica na vašem vjetrobranskom staklu. U suštini, to je kao da ste šoferšajbnu namazali zaštitnim film koji sprečava kondenzaciju tokom hladnijih meseci - naglasio je Kalum Batler iz ALA osiguranja.

 

Takođe, on može pomoći i da na lakši način odledite staklo sa spoljašnje strane automobila.

 

Ništa vas ne košta da probate, sigurno ne može biti gore nego što već jeste. Ako ovaj trik ne upali, radi bezbednosti u saobraćaju, pre nego što krenete među druge automobile uključite klimu da duva na najjače i budite sigurni da su vam stakla čista, da dobro vidite kroz njih, kako ne biste izazvali saobraćajni udes.

 

Bonus video:

 

Salata od krastavca 

 

makonda-tracker