ZA TILI ČAS

Kako da oljuštite KOBASICU za samo 1 MINUT? Ovaj TRIK ćete obožavati naročito u periodu SLAVA i spremanja MEZEA

0

Omot od kobasice nekada je stvarno teško ukloniti - ali ne i sa ovim trikom

KAKO LAKO OLJUŠTITI KOBASICU?
KAKO LAKO OLJUŠTITI KOBASICU?foto: Shutterstock / GCapture

Period slava je počeo. Svi koji spemaju sami gozbu za goste znaju koliko ponekad seckanje suhomesnatih proizvoda koje ćete kao meze izneti pred goste zna da bude naporan posao.

 

Najveći problem mogu da budu kobasice, a naročito čajna, koja ima tanak omot, koji se često kida čim ga povučete. 

 

Ako i vas ovaj posao nervira i iziskuje vam mnogo vremena koje ionako imate manje nego što vam treba onda će vas sigurno obradovati vest da od sada više tu muku nećete mučiti.

 

 

Kao i za mnoge druge stvari i za ljuštenje kobasice postoji lakši način. Na internetu postoji mnogo ideja i saveta, a mi smo izdvojili jedan, lak, jednostavan i što je najvažnije efikasan.

 

Sve što treba da uradite jeste da pokvasite ruke vodom i navlažite omot kobasice. Zatim je tako vlažnu dobro protljajte između dlanova. Primetićete da je omot već krenuo da se ovaja. Tada ga samo lagano povucite i trebalo bi da se ceo skine bez kidanja. 

 

KAKO BRZO OLJUŠTITI KOBASICU?
KAKO BRZO OLJUŠTITI KOBASICU?foto: Shutterstock / GCapture

 

Ako vam ovo ne uspe, celu kobasicu stavite na sekund ispod mlaza vode, a potom zarežite s krajeva. Ponovo protljajte kroz šake i sigurni smo, omot će se odvojiti, a vi ćete moći da nastavite seckanje mnogo brže nego što biste to uradili da ste je ljuštili na klasičan način. 

 

Bonus video:

 

Trik sa peglom

 

makonda-tracker