nikada ne gladuje

Marijana Mateus otkrila ČAROBNU FORMULU za vitku liniju: Nikad ne drži dijete, niti gladuje, a uvek ima idealnu kilažu

3

Kreatorka tvrdi da zna da uživa u hrani, ali i da je veoma disciplinovana kada je bavljenje fizičkom aktivnošću u pitanju 

foto: Instagram / marijanamateus
foto: Instagram / marijanamateus

Modna dizajnerka Marijana Mateus već godinama ima savršenu liniju. Ona nikada nije imala velike varijacije u kilaži, a zahvaljujući navikama koje je još kao dete usvojila ona bez velikih poteškoća održava ne samo vitku liniju, već i psihičko i fizičko zdravlje. 

 

Marijana važi za jednu od najzgodnijih žena na domaćoj javnoj sceni, a na njenom izgledu u šestoj deceniji pozavidele bi joj i duplo mlađe žene. Ona na društvenim mrežama često deli fotografije, a oni koji ne znaju da gazi šestu deceniju sigurno ne bi mogli da pogode koliko ima godina.

 

Izazovna izdanja, moderni komadi garderobe zaštitni su znak lepe Marijane. Ona se trudi da uvek izgleda dobro, a često je znala i javno da kaže šta je zapravo tajna njene vitke linije i vedrog duha.

 

 

- Sportom se bavim od malih nogu i trudim se kad god imam vremena vežbam. Za moj izgled je većinom zaslužna genetika, ali bila bih nekorektna kada bih rekla da je to jedina tajna mog dobrog izgleda. Ništa ne može samo od sebe. Već godinama strogo vodim računa o ishrani i skoro svaki dan vežbam najviše 45 minuta - otkrila je jednom prilikom Marijana.

 

Na njenom meniju obavezni su doručak, užina i ručak, a trudi se da izostavi večeru.

 

Marijana Mateus otkrila svoju formulu za vitak stas
Marijana Mateus otkrila svoju formulu za vitak stas foto: Instagram/printscreen

 

- Doručak je najvažniji i trudim se da ga nikada ne preskačem. Moj jutarnji ritual je da kada se probudim prvo popijem kafu pošto sam veliki ljubitelj, a potom pojedem manju količinu kornfleksa sa voćnim jogurtom. Važno je da svaki dan u ishranu obogatim i nekim voćem. U poslednje vreme najviše volim da jedem crveno grožđe i kivi za užinu, a ponekad jabuku, bananu, napominje Marijana.

 

- Trudim se da ne jedem mnogo kasno iako je to često nemoguće. Najviše volim da uveče oko 7 ili 8 sati izađem sa prijateljima na večeru - kaže Marijana, koja pored mnogobrojnih obaveza uvek nađe vremena da se posveti sebi.
- Za rekreaciju izdvojim 45 minuta dnevno i to je sasvim dovoljno. Ne moraju žene da idu u teretanu ili plivanje, najvažnije da stalno budu u pokretu, trče ili šetaju, savetuje kreatorka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana (@marijanamateus)

 

Marijana Mateus poslednjih nekoliko godina živi u Londonu. To je ne sprečava da svoje pratioce i sve one koji prate njen rad redovno obaveštava putem objava na Instagramu o onome što se dešava u njenom svetu.

 

Gotovo svaka njena fotografija izazove pravu lavinu komentara, a naročito su komentarisane one na kojima se lepa kreatroka može videti dok vežba i zateže svoje telo u teretani. 

 

- Izazovna vremena navode nas da postanemo bolja verzija sebe. Svima nam je dato 24 sata dnevno. Način na koji ih koristimo utiče na životne rezultate. Za mene je vežbanje najbolje "bekstvo" jer mi oslobađa um i omogućava čistiji fokus, istakla je nedavno Marijana.

 

 

makonda-tracker