OBOŽAVA SLATKIŠE

Šta KEJT MIDLTON jede za doručak, ručak i večeru? Evo kako vojvotkinja od Kembridža ostaje ZDRAVA I U FORMI

1

Od zelenih smutija, preko sočiva i karija - ovo je tajna njene savršene linije.

foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia

Kejt Midlton brine o troje male dece, a često je angažovana i na raznim dobrotvornim događajima.

 

Uprkos svom užurbanom rasporedu, vojvotkinja od Kembridža se trudi da ima rutinu koje se strogo pridržava - ona se trudi da vodi zdrav, uravnotežen način života.

 

 

Kao jedna od najpopularnijih žena na svetu, Kejt se često nađe u centru pažnje medija, a mnogi se pitaju kako uspeva da uvek bude u odličnoj formi.

 

Doručak 

 

Svoj dan Kejt započinje doručkom koji daje energiju poput ovsene kaše, koja je bogata proteinima, vlaknima i ugljenim hidratima koji se sporo sagorevaju.

 

Ovas je poznat po tome da snižava holesterol u krvi, ali i da podstiče dobro zdravlje creva i da kontroliše šećer u krvi. To je razlog zbog kojeg ga Kejt uvek konzumira rano ujutru.

 

Borovnice, Maline, Jagode, Voće, Zdrava hrana, Zdrava ishrana, Zdrava devojka, Zdrava žena, Ovsena kaša
foto: Shutterstock

 

Da bi održala blistav ten vojvotkinja se trudi da unosi što više antioksidanasa. To čini tako što spema sveže smutije. Kejt voli da meša kelj, spanać, spirulinu (vrsta algi) i borovnice. Ovo piće je bogato hranljivim materijama i vitaminima za koje se zna da doprinose zdravoj koži i smanjuju rizik od bolesti.

 

Ručak

 

Kako dan odmiče, Kejt nastavlja da se hrani namirnicama koje su bogate antioksidansima, trudeći se da tokom ručka unese dosta sirovih sastojaka. Za salatu od lubenice sa avokadom, lukom, krastavcima i feta sirom se kaže da je jedan od njenih omiljenih obroka.

 

Salata od lubenice
Salata od lubenicefoto: Shutterstock / Bartosz Luczak

 

I iako nije vegetarijanka, Kejt radije jede uglavnom vegetarijanska jela za ručak, a ćevapi od povrća i kari od sočiva su joj neki omiljeni.


Ukoliko oseti glad tokom dana Kejt jede sirovo povrće i voće, kao što su goji bobice koje jačaju imunitet.

 

Ukoliko joj se jede nešto slano ona uzme kokice ili masline.

 

Večera

 

Kejt bira laganije opcije za doručak i ručak, ali večera je nešto na šta je posebno osetljiva. Zbog toga ona tada kuva nešto tradicionalno i ukusno.

 

Kejt je takođe u prošlosti pričala da često kuva obroke sa svojom decom, kao što su domaće pice i testenine. Ona takođe voli i da jede suši.

 

suši, recepti
foto: Profimedia

 

Uprkos tome što ima savršenu liniju Kejt se ne plaši da se ponekad prepusti uživanju u slatkišima.

 

Kejtin omiljeni desert je lepljivi puding od karamela — klasični engleski desert koji se sastoji od tamnog, gustog biskvita napravljenog od seckanih urmi, a zatim prelivenog slatkim sosom od karamela.

 

Lagane teksture i bogatog ukusa, ovaj desert se dobro slaže sa sladoledom od vanile ili toplom šoljicom kafe.

 

 

makonda-tracker