SAMO HRABRO

VELIKI SNOVI VAS TEK ČEKAJU! Mali jutarnji rituali koji donose SREĆU i MIR ženama koje su napunile pedesetu

0

Način na koji započnete jutro značajno određuje kakvo raspoloženje i energija će vas pratiti tokom celog dana. Važno je da imate jutarnje rituale koji vas opuštaju, čine da se osećate dobro i energično i bude u vama blagotvoran osećaj mira.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

3. Vežbajte

 

Vežbanje je sjajan način da započnete dan. Osim što pruža energiju, pomaže da ubrzate metabolizam, sagorite kalorije i pozitivno utiče na opšte zdravlje.

U menopauzi mnoge žene imaju problem sa osteoporozom. Vežbanje ima dobro dejstvo na zdravlje kostiju, a ukoliko imate ovakvih problema, najbolje je da se odlučite za trening fleksibilnosti i relaksacije, poput joge i pilateaa.

Ako ste zdravi, onda je savršen izbor da vaš trening čini kombinacija kardio vežbi, vežbi snage i istezanja. Naročito se preporučuje da isprobate veštine kao što su Tai Chi ili Qi Gong, jer imaju meditativno dejstvo, pozitivno utiču na zdravlje kostiju i mišića i uče nas sjajnim tehnikama disanja.

 

4. Moj mali plan

 

U svoj rokovnik napravite plan obaveza za dan koji je pred vama. Ispod svake napišite par teza, odnosno naznačite šta vam je potrebno da biste te zadatke ispunili, kako ih najlakše možete završiti i šta vam donosi njihovo ostavrenje.

Ovo će vam pomoći da oslobodite um napetosti i opsesivnih misli da još nešto treba da uradite.

Pored zadataka, u rokovnik napišite i nekoliko pozitivnih afirmacija za taj dan. Na primer:

Radujem se što mi novi dan donosi sjajne mogućnosti.

Zahvalna sam na svim dobrim stvarima koje me danas očekuju.

Šta god da radim, osećam se zdravo, energično i ispunjeno.

 

5. Slavite svaki novi dan

 

Budite zahvalni na svakom novom danu. Odmah nakon što otvorite oči, zahvalite se na novim mogućnostima i na prilici da još jednom osetite lepote uzbudljivog životnog putovanja.

Slavite svaki dan kao da je to najbolji dan koji ćete doživeti i verujte da će svaki novi biti sve sjajniji i bolji.

 

 

makonda-tracker