SAMO HRABRO

VELIKI SNOVI VAS TEK ČEKAJU! Mali jutarnji rituali koji donose SREĆU i MIR ženama koje su napunile pedesetu

0

Način na koji započnete jutro značajno određuje kakvo raspoloženje i energija će vas pratiti tokom celog dana. Važno je da imate jutarnje rituale koji vas opuštaju, čine da se osećate dobro i energično i bude u vama blagotvoran osećaj mira.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mali rituali koji su deo svakodnevne rutine sa psihološke strane čine da se osećamo udobno, sigurno i uspostavimo bliskiju vezu sa sobom, piše Lovesensa.

 

Naše rutinske navike i rituali menjaju se u skladu sa životnim okolnostima, obavezama, željama i godinama. Iskustva mnogih žena pokazuju da se život znatno može promeniti nakon 50. rođendana. To ne treba da vas plaši, već da vas raduje. Mnoga ispitivanja pokazuju da su žene u 50. godinama znatno zrelije, znaju šta hoće i žele i spremne su da rizikuju za osećaj sreće i zadovoljstva.

 

Kada napunite 50, moguće je da dolazi do raznih promena na polju odnosa, zdravlja, poslovnih ambicija, želja i životne misije. Kako vas ove promene ne bi zaplašile i izbacile iz "koloseka", potrebni su vam jutarnji rituali koji će vas umiriti i podstaći da izađete iz zone komfora i u 50. napokon počnete da se borite za ostvarenje većih snova.

 

Jutarnji rituali su neki vid mindfulness treninga jer nam pomažu da se fokusirate na lepotu sadašnjeg trenutka, zavolite sebe, bolje se brinete o svom telu i duši i pronađete nove pravce za razvoj.

 

Nije primarno da ove rutine uvek budu iste, možete ih menjati vremenom, u zavisnosti kako vam prija i možete ih dopuniti nekim novim u skladu sa okolnostima, obavezama i mestom boravka.

 

Predlažemo 5 jutarnjih rituala koji mogu doneti zdravlje, radost i mir ženama iznad 50. godine:

 

1. Mirno dobro jutro

 

Jutro je savršeno doba dana za meditaciju, molitvu i vizualizaciju. Ove tehnike pomažu nam da se fokusiramo na sebe i pripremimo za dan koji je pred nama.

Pronađite mirno mesto u svom domu, pustite umirujuću muziku, zatvorite oči i meditirajte na način koji vama prija.

Neki ljudi meditiraju tako što zažmure i par minuta mirišu tek skuvanu kafu, možete pisati i dnevnik svojih emocija koji će pomoći da se oslobodite anksioznosti ili meditirati na tradicionalni način, na primer transcendetalna meditacija.

 

 

2. Hidrirajte se

 

Naše telo i mozak se detoksikuju tokom spavanja. Zato se najčešće znojimo u snu i imamo potrebu da idemo u toalet odmah nakon spavanja.

Zato je neophodno da se ujutru hidrirate kako biste svom organizmu dali snagu, razbudili se i postali energičniji.

Možete samo popiti čašu vode, ali možete uživati u ukusu ceđene pomorandže i blagodetima vitamina C.

Takođe, preporučuje se i da ujutru popijete napitak za ubrzanje metabolizma. U čašu tople vode nacedite nekoliko kapi limunovog soka i popijte na prazan stomak. Ovaj napitak se ne preporučuje osobama koje imaju želudačne tegobe.

Jutarnje hidriranje ne utiče samo pozitivno na zdravlje i raspoloženje, već i na lepotu. Vaša koža se tokom noći isuši, izgubi hidratnost, zato je važno da svakog jutra nakon ustajanja popijete čašu vode i umijete se umereno hladnom vodom nekoliko puta.

Lice ne brišite peškirom, već ostavite kapljice na koži da same ispare.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker