kratak čas

IDEALNI SU ČAK I ZA POČETNIKE: Joga poze za jačanje imuniteta i očuvanje zdravlja nervnog sistema (VIDEO)

0

Zdrava i izbalansirana ishrana i redovna, ali umerena fizička aktivnost pouzdano su najbolji načini da ojačate imunitet i očuvate zdravlje organizma.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kundalini joga predstavlja kombinaciju vežbi, opuštajuće muzike, mantri i poza, a njena misija je buđenje uspavane kundalini, stvaralačke energije i očuvanje zdravlja nervnog sistema, odnosno balansa u duši, piše Lovesensa.

 

Kada u našoj duši vlada mir, i naše telo je stabilno, postojano i spremno da se odbrani i bori sa oboljenjima.

 

Zdrava i izbalansirana ishrana i redovna, ali umerena fizička aktivnost pouzdano su najbolji načini da ojačate imunitet i očuvate zdravlje organizma.

 

Joga je nekada bila tehnika koja se prenosila sa učitelja na učenike u cilju opuštanja, a u savremenom svetu mnogi naučnici počeli su da istražuju njene blagodati. Osim što iskustvo pokazuje da je joga jedinstvena tehnika relaksacije i oslobađanja od stresa, naučno je dokazano da ima brojne dobrobiti po zdravlje srca, nervnog sistema, mozga i očuvanje neophodne ravnoteže u telu.

 

foto: Profimedia

U izazovnom periodu koje nas podseća da je zdravlje oduvek bilo i biće broj 1 na listi životnih prioriteta, treba više da se posvetimo očuvanju i podsticanju imunog sistema.

 

Predlažemo vam da šetate prirodom, jedete namirnice bogate vitaminima, mineralima, proteinima i vlaknima, ali i da vežbate jogu.

 

Predstavljamo kratak čas kundalini joge koji može pomoći da poboljšate imunitet i podstaknete telo da se zaštiti i lakše izbori sa oboljenjima razne vrste.

 

Pogledajte postupak u video prilogu.

 

makonda-tracker