brzo lako i jednostavno

Vežbajte sa Novakom Đokovićem: Bez ovog petominutnog treninga, svetski šampion ne može da zamisli dan (FOTO)

0
Poznat po svojim velikim uspesima, ali i atletskom telu, Novak Đoković otkriva savršen recept za gipku figuru, a najbolje od svega je to što vam neće oduzimati mnogo vremena.

 

Moja preporuka: Najpre pet minuta lagano trčite ili vozite trenažer da uvedete telo u aktivnost i ubrzate rad srca. Potom pređite pravo na vežbe dinamičnog istezanja. Deset puta ponovite svaku vežbu bez pauze (kad uvežbate telo za ove pokrete, možete i da povećate broj ponavljanja na petnaest, čak i dvadeset). Neće vam trebati više od pet minuta da ih sve uradite, a posle njih trebalo bi da se oznojite. I to je dobro - stvarno ćete se zagrejati", poručuje Đoković.

Vežbe dinamičnog istezanja

 

Poskoci sa raznoženjem i uzručenjem


Ovo verovatno znate da radite, ali ako ne znate: stanite pravo, skupljenih stopala i s rukama uz telo. Istovremeno podignite ruke iznad glave i poskočite u raskorak. Brzo se vratite u početni položaj i sve ponovite.

 

Koraci sa visokim podizanjem kolena


Stanite u raskorak u širini ramena. Zabačenih ramena i ispravljene kičme iskoračite uz visoko podizanje kolena leve noge. Ponovite isto desnom nogom. Naizmenično ponavljajte vežbu.

 

Koraci sa visokim podizanjem noge


Stanite u raskorak u širini ramena. U iskoraku podignite desnu nogu uvis ispravljenog kolena, a istovremeno levom rukom dodirnite nožne prste. Čim desnom nogom dotaknete pod, ponovite iste pokrete levom nogom i desnom rukom. Naizmenično ponavljajte.

 

Novak Đoković: Svi imamo privatne probleme

 

Čučanj-­sklek­-čučanj

 

Stanite u raskorak u širini ramena s rukama uz telo. Spustite se u čučanj. Oslonite se na šake i kroz poskok pređite u položaj pripreme za sklek. Brzo se vratite u čučanj. Uspravite se i ponovite.

 

foto: AP

 

Iskorak napred sa otklonom

 

Iz uspravnog položaja iskoračite desnom nogom i spustite se tako da vam je desno koleno savijeno najmanje pod uglom od 90 stepeni (pazite da vam levo koleno ne dodiruje pod). Dok iskoračujete, levu ruku podignite iznad glave i izvijte se udesno. Da održite ravnotežu, možete desnom rukom dodirnuti pod. Vratite se u početni položaj. Kad završite seriju, zamenite nogu i uradite vežbu

sa istim brojem ponavljanja.

 

Još zanimljivih vežbi možete potražiti na sledećoj strani

 

makonda-tracker