soc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ako mrzite da trenirate

100 puta lakše od trbušnjaka: Uz "Lenju" vežbu za 2 nedelje skinite i do 5 cm sa stomaka

Nisu potrebni meseci, uz malo truda i ovu jednostavnu vežbu brzo ćete smanjiti centimetre na stomaku 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Stiglo je leto, a mnogi su već isplanirali taj dugo očekivani odlazak na more, bazen, plažu. Tada dolazimo do razmišljanja o tome kako se skinuti u javnosti posle duge zime kada se nakupilo salce na stomaku.

 

Ukoliko i vas muči ista misao donosimo vam nekoliko saveta kako za kratko vreme možete postići vidljive rezultate i učiniti da izledate lepo kada se skinete u kupaći.

 

Ovo je najlakša vežba za smanjivanje stomaka, koju mnogi zovu vežbom za lenje ljude.Tajna ove vežbe, koja se zove usisavanje stomaka, ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno da dišete.

 

 

U ovoj vežbi disanje aktivira i jača najdublje trbušne mišiće tako da jednostavno radite kontrakcije, objašnjava Rič Sturla, lični trener u britanskom centru za zdrav život Results Health & Performance.

 

Ova tehnika dubokog disanja i „usisavanja“ vazduha iz stomaka je deo pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od te vrste vežbi.

 

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan stomak i dok ste još u krevetu), lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima na dušeku. Duboko udahnite i izdahnite i uvucite stomak kao da želite da "zalepite" pupak za kičmu. Što više uvijate stomak, to je jača kontrakcija i ovaj pokret će biti efikasniji.

 

Lenja vežba za brzo oblikovanje stomaka
Lenja vežba za brzo oblikovanje stomaka foto: Shutterstock / PH888


Zadržite trbušne mišiće 15 sekundi da biste započeli, a kako napredujete, povećajte trajanje stiska na 60 sekundi, po potrebi plitko udahnite. Ponovite 3 do 5 puta.


Kada budete spremni za težu verziju zatezanja stomaka, uradite vežbu klečeći na rukama i kolenima, sedeći pravo u stolici ili na lopti za pilates.
Nakon određene vežbe, moći ćete da zategnete stomak dok sedite ili stojite tokom celog dana.

 

U videu pogledajte kako se ta vežba pravilno radi.