vredi probati

Lakša od trbušnjaka, a jednako efikasna: LENJA VEŽBA uz koju ćete za dve nedelje imati RAVAN STOMAK

0

Najbolja vežba za stomak izvodi se tako jednostavno da gotovo da ne morate da se pomerite, a prvi rezultati javljaju se brzo

foto: Creative Lab/Shutterstock
foto: Creative Lab/Shutterstock

Da biste imali ravan stomak, ne morate da gladujete. Štaviše, ni ne treba — ključ zdravog i savršenog tela je u izbalansiranoj i raznovrsnoj ishrani, a ključno je i redovno vežbanje.


To je obično najteži deo priče o postizanju ravnog stomaka jer malo ko je spreman da trenira svakodnevno i naporno, ali postoji jedna vežba koja može biti od velike pomoći.


Reč je o vežbi koja se naziva "lenja vežba" i "isisavanje stomaka", a delotvorna je koliko i trbušnjaci, s tim što se izvodi uz manje muke.

 

Kako objašnjava Rič Sturla, lični trener iz britanskog Centra za zdrav život "Results Health & Performance", u pitanju je vežba disanja tokom koje se aktiviraju i jačaju i najdublji abdominalni mišići jednostavnim kontrakcijama.

 

Ravan stomak
foto: Adamova Mariya/Shutterstock

Ova fitnes "caka" koristi se u jogi i pilatesu, a može da se izvodi i van treninga, odnosno nevezano za to da li i kako još vežbate.


Kako izvodi "lenja vežba"?

 

  • Čim se probudite, dok vam je još želudac prazan i ležite u krevetu, lezite na leđa, kolena savijte, a stopala ostavite da budu položena na krevetu.
  • Duboko udahnite, pa izdahnite i uvucite stomak što više možete. Što ga više uvučete, kontrakcija i efikasnost biće bolji!
  • Držite tako uvučen stomak oko 15 sekundi, pa polako opustite stomak. Ponovite od tri do pet puta.

 

mršavljenje, ravan stomak, dijeta
foto: Profimedia

Kako vreme bude prolazilo i izveštite se, možete da produžavate vreme uvlačenja stomaka. Nakon što savladate ovaj pokret, možete da izvodite nešto težu varijantu, koja se izvodi sedeći, klečeći na sve četiri i u drugim položajima.

 

 

makonda-tracker