spremne za sezonu

Pet letnjih dijeta za brzo skidanje viška kilograma: One su najbolje za topljenje sala (FOTO)

0
Saznajte koje su letnje dijete najbolje za skidanje suvišnih kilograma.

 

Zelena dijeta

 

Zelena dijeta je u principu lakto-vegetarijanska ishrana namenjena osobama koje žele da skinu višak kilograma. Tokom dijete konzumira se voće, povrće, žitarice i krompir, i manje količine nemasnog sira i mleka.

 

Dijetom gotovo da se ne unose mahunarke poput soje, pasulja, i leblebije a meso, perad, riba i jaja su isključeni sa jelovnika.

 

Dan se započinje voćem koje se prvo pije u obliku isceđenog voćnog soka bez dodanog šećera, a kao doručak jedu se celi plodovi voćke ili voćna salata. Voćna salata može biti i ukusan međuobrok.

 

Ako volite banane, ova dijeta će vas oduševiti: 5 kilograma manje za nedelju dana - bez sekunde gladovanja 

 

Tokom prepodneva preporučljivo je da se od hrane unosi jedino voće, a nakon što se pojede potrebno je barem pola sata pričekati pre unosa druge hrane.

Ostatak dana mogu se konzumirati različite celovite žitarice poput prosa, ječma, heljde, kukuruza ili egzotičnijih poput kvinoje i amaranta.. Žitarice i krompir su najvažniji izvori energije tokom dijete i treba ih konzumirati uz sve glavne obroke. Krompir se uvek konzumira kuvan.

 

Ručak, odnosno glavni obrok treba započeti sokom od svežeg povrća, a kao nezaobilazan deo na tanjuru se nalaze kuvani integralni pirinač ili krompir. Uz ručak se može jesti obilje kuvanog ili dinstanog povrća u koje se ne dodaju masnoće, čak ni u obliku ulja.

 

foto: Shuterstock

 

Večeru kao i ručak treba započeti svežim sokom od povrća. Za večeru se priprema sveža salata od raznog povrća. Izbor povrća s obzirom na dane ili jelanije strogo određen već je kreiranje salata ostavljeno svakome na izbor. Ulja se gotovo ne koriste.

 

Baš poput voća, mleko i fermentirani mlečni proizvodi (kiselo mleko, jogurt, kefir) se takođe ne smeju mešati ni sa jednom drugom hranom i konzumiraju se samostalno. Ponekad se obrok može nadopuniti svežim sirom ili nekom drugom vrstom nemasnog sira koji se preporučuje kombinovati sa povrćem, najčešće u obliku salata.

 

Imajte na umu...

 

Zelena dijeta je pre svega namenjena detoksikaciji organizma gde se kao posledica događa i gubitak kilograma.

Dijeta je bogata prehrambenim vlaknima koja pospešuju proces detoksikacije, regulišu probavu i pomažu sniženju visokog holesterola. Ipak, u dijeti nedostaje adekvatan unos proteina, čak i onih biljnog porekla. Dijeta takođe oskudeva gvožđem.

 

Za izgled poput top modela: Ako želite ravan stomak - ovo nipošto ne smete piti 

 

makonda-tracker