Dijeta Francuskinja
Knjiga "Zašto se Francuskinje ne goje" koju potpisuje Mirele Đulijano otkriva tajne koje leže iza prehrambenih navika vitkih Francuskinja.
Prehrambene preporuke ove autorke temelje se na umerenom unosu hrane, stvaranju i očuvanju malih rituala, kuvanju korišćenjem svežih namirnica, smanjenju unosa procesuirane hrane, unosu vode i svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti.
Otkrivena tajna prelepog izgleda Gvinet Paltrou: Čuveni detoks program glumica (RECEPT)
Sama dijeta sastoji se od četiri faze:
1. faza – uz pomoć tronedeljnnog dnevnika ishrane treba uvideti kakav je dosadašnji kvalitet ishrane
2. faza – "reprogramiranje" koje obično traje 3 meseca i podrazumeva shvatanje i prihvatanje veličina serviranja i raznovrsnosti ishrane i nadređivanje kvaliteta kvantitetu hrane
3. faza – stabilizacija – ili uspostavljanje ravnoteže s obzirom na novousvojena pravila prehrane
4. faza – ostatak života
Primer jelovnika
Doručak: ovsena kaša sa suvim voćem, kafa
Međuobrok: grisini štapići, smokve
Ručak: testenina u sosu od paradajza i tune, čaša vina
Međuobrok: sladoled
Večera: pileća prsa na grilu, integralni pirinač s gljivama, matovilac salata