Verica Rakočević je iz ishrane izbacila nekoliko namirnica i ima omiljeni tip doručka i večere.
Modna kreatorka Verica Rakočević odrasla je na srpskoj tradicionalnoj kuhinji, čime se ponosi.
Za detinjstvo je vežu mirisi kačamaka, popare, uštipaka i prženice.
Oduvek je bila pravi pravi gurman i svojevremeno je volela da uživa u raznim đakonijama.
- Ranije sam s prijateljicama umela da u restoranu pojedem brdo hrane, da bih se potom počastila sutlijašem, tulumbama, kohom ili nekim drugim poslasticama - pričala je Verica svojevremeno za Gloriju dodajući:
- Posle toliko hrane bilo mi je, priznajem, teško da hodam. Ali, poslednjih godina, pre svega zbog zdravlja i kontrole telesne težine, moram više da vodim računa o tome šta i koliko jedem. Otkako se u mom životu pojavio suprug Veljko, počela sam da konzumiram i neke namirnice koje godinama nisam, poput mesa mangulice, na primer -
Iako više vodi računa o ishrani, Verica smatra da nije dobro ni u potpunosti izbaciti meso i njegove prerađevine.
- Veljkov tata živi u Vrdniku i gaji svinje, pa sad uživamo u domaćim prerađevinama od mangulice, a i kuvamo na masti, za koju se ispostavilo da je mnogo zdravija nego bilo koja vrsta ulja. Godinama sam kuvala na ulju od grožđa, međutim, otkako smo počeli da hranu pripremamo na masti od mangulice, posuđe se, primetila sam, mnogo lakše pere, s daleko manje deterdženta nego ono u kojem se koristi ulje. Mogu samo da zamislim šta ulja prave našim krvnim sudovima kad takve tragove ostavljaju na posuđu - kaže kreatorka.
Otkad vodi računa o svojoj ishrani, trudi se da jede samo prirodnu, organsku hranu, pa i u 78. godini izgleda fantastično.
Trudi se da jede raznovrsno, a dosta unosi orašastih plodova poput badema, lešnika i oraha, koji su veoma zasitni i bogati omega 3 masnim kiselinama.
Ipak, neke namirnice je vremenom izbacila iz ishrane.
- Ja ne jedem crni hleb, ne jedem beli hleb, pirinač, beli šećer, ne jedem pohovano, suhomesnato. Nikad ne zapržim kuvanu hranu. Meso jedem, ali retko. Puno jedem ribu - rekla je Verica za "Hype" televizij.
Kreatorka ima omiljeni tip doručak i večere.
- Jedem kačamak za doručak, sardinu sa lukom za večeru. Ona je puna omega 3 masnih kiselina i joda. Jedem puno povrća, domaća jaja, koziji mladi sir i kozije kiselo mleko. Imam u dvorištu svoje jabuke, koje je samo kiša dotakla.- kaže Verica.
BONUS VIDEO
Revija Verice Rakočević




