njegov režim

Kako je Milan Marić smršao 24 kilograma? Prosto je i efikasno, ali nije baš preporučljivo

0

Milan Marić je zbog jedne uloge morao da se ugoji 30 kilograma, a potom je skoro isto toliko morao da "skine" zbog uloge Tome Zdravkovića.

Milan Marić se zbog uloge i gojio i mršavio
Milan Marić se zbog uloge i gojio i mršaviofoto: F.S./ATAImages

Glumac Milan Marić jedan je od najpoželjnijih muškaraca na domaćoj javnoj sceni već godinama.

 

On je prilično tajanstven kada je reč o njegovom privatnom životu, dok je s profesionalne strane i te kako ostvaren i do sada ima nekoliko važnih glavnih uloga iza sebe, a publika ga naprosto obožava.

 

Milan je zbog uloga bio spreman i na razne transformacije, bilo da je u pitanju dobijanje kilograma ili mršavljenje.

 

Recimo, kada se spremao za ulogu ruskog pisca Sergeja Dovlatova, Milan se ugojio neverovatnih 30 kilograma. Milan je tada imao 103 kilograma, što na njegovu visinu nije bilo uočljivo kao višak.

Ipak, kada je dobio ulogu Tome Zdravkovića u filmu "Toma", glumac je morao isto toliko i da smrša, s obzirom na to da je pevač narodne muzike bio mršav.

 

Promena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promena u glavi i odnosu prema svom telu. To nije telo na koje si ti navikao, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe — rekao je glumac u tom periodu za Blic.

 

Nije se pridržavao popularnih dijeta. Rešenje se krilo u količini hrane u obrocima, pa je iz ishrane izbacio jedan obrok.

 

 Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš celu noć. Uradio sam najprostiju stvar — prepolovio sam obroke. Izbacio sam hleb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio a druge prepolovio. Za dva meseca je to dalo rezulate — ispričao je glumac.

 

Milan Marić nema tipičnu dijetu, već se okreće gladovanju i 'rezanju' obroka
Milan Marić nema tipičnu dijetu, već se okreće gladovanju i "rezanju" obrokafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Njegova dijeta nije posebno preporučljiva, jer može da bude drastična za organizam, a iako daje rezultate, oni uglavnom ne budu trajni kad se osoba vrati starom režimu ishrane. Ipak, Milan ističe da je njegova dijeta, zapravo, gladovanje.

 

Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam — rekao je tada Milan.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Milan Marić na otvaranju Sava Centra

 

makonda-tracker