spremna za leto

Za kratko vreme izgubila je čak 10 kg: Uz dijetu Tamare Kalinić OSTAJETE SITI, a kilogrami se tope

0

Svetski poznata influenserka Tamara Kalinić, poznata kao neko ko vodi računa o svom izgledu i zdravlju, ne krije da obožava da jede slatkiše. Koje su tajne Tamarine ishrane pomoću kojih istovremeno uspeva da bude i sita i vitka?

Tamara Kalinić izgleda fenomenalno i održava manje-više istu figuru već godinama
Tamara Kalinić izgleda fenomenalno i održava manje-više istu figuru već godinamafoto: Instagram / tamara

Tamara Kalinić (35) jedna je od najuspešnijih influenserki na svetu i velika je inspiracija mnogim ženama. 

 

Zahvaljujući zavidnoj samodisciplini, lepa Srpkinja već dugo unazad održava svoju figuru besprekornom. 

 

Iako ne krije da je veliki ljubitelj slatkiša, Kalinićeva se godinama pridržava istog kombinovanog režima ishrane pomoću kog je uspela da smrša čak 10 kilograma.

Influenserka nesebično i rado deli detalje iz života sa svojim obožavaocima, a o svom načinu ishrane i održavanju zdravog balansa u životu neretko govori na društvenim mrežama. 

 

U više navrata, zgodna Novosađanka naglašavala je koliko joj je benefita donelo praktikovanje čuvenog režima 16:8, poznatijeg kao autofagija. Ideja ovakve ishrane jeste da 8 sati tokom dana najnormalnije jedete sve svoje obroke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

 

Preostale dve trećine dana ne treba jesti ništa i preporučljivo je da taj period jednim delom obuhvata noć, kada telo i organizam odmaraju. To naravno ne znači da u toku aktivnih 8 sati jela možete jesti sve što poželite – zdrave i hranljive namirnice su obavezne. 

 

Tamara je pre nekoliko godina u svoj život uvela novu naviku – od početka svake kalendarske godine pa sve do svog rođendana, koji je 16. marta, zanosna brineta iz svoje ishrane u potpunosti izbacuje sve namirnice koje sadrže dodate šećere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

 

Više puta se blogerka požalila svojim pratiocima putem Instagram "priča" kako joj odricanje od torti i kolača veoma teško pada, ali da su krajnji rezultati ipak vredni suzdržavanja. 

 

Šta se jede na dijeti 16:8?

 

Među pristalicama 16:8 sistema, najpopularniji "vremenski prozori" u okviru kojih se organizuje raspored dnevnih obroka su:

 

  • 07 – 15h
  • 09 – 17h
  • 12 – 20h
  • 14 – 22h

 

Autofagija je jedan od omiljenih režima ishrane
Autofagija je jedan od omiljenih režima ishranefoto: Panudda/Shutterstock

Prema pisanju medicinske platforme Healthline, kada pribegnete autofagiji kao dijetetskom rešenju, vaša svakodnevna ishrana trebalo bi da se sastoji od sledećih namirnica: 

 

  1. Voće: jabuke, banane, bobice, pomorandže, breskve, kruške, paradajz
  2. Povrće: brokoli, prokulice, karfiol, krastavci, lisnato povrće 
  3. Cela zrna: ječam, heljda, kinoa, pirinač, ovas
  4. Zdrave masti: maslinovo ulje i avokado
  5. Izvori proteina: jaja, riba, mahunarke, meso, živina, orasi, semenke 

 

Dobra strana ovog načina ishrane je to što ne postoje rigorozna pravila kojih se morate pridržavati, već sve možete prilagođavati sopstvenom telu i potrebama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

BONUS VIDEO

Da li znate kako blogerke imaju toliko stvari?

 

 

 

 

makonda-tracker