ostavlja bez daha

Kao da se boginja spustila na zemlju! Lepa Srpkinja u Kanu jednom haljinom spaja Istok, Zapad, prošlost i budućnost mode

3

Oslonjena na arapske tradicionalne haljine, ali smela i vrlo koketna, ova kreacija jedna je od najlepših koje smo videli na 77. Kanskom festivalu do sad

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kanski festival održava se ovih dana po 77. put i okuplja neka od najvećih imena iz sveta filma, a na crvenom tepihu, jahtama i u luksuznim restoranima širom Kana imamo priliku da vidimo i uticajne dame iz sveta mode.


Kada su u pitanju influenserke, najzapaženija njihova predstavnica ove godine je Tamara Kalinić, srpska trendseterka koja je postigla globalni uspeh, a ona je već u nekoliko prilika demonstrirala svoj prepoznatljivi stil.


Odličan utisak ostavila je u neobičnoj crvenoj toaleti u kojoj se pojavila na jednoj filmskoj premijeri, a potom je na ulicama Kana pozirala u fenomenalnoj haljini modne kuće Roberto Cavalli. Međutim, ona uvek ide korak dalje, pa je nadmašila i ove kreacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)


Tamara Kalinić bila je među poznatim ličnostima koje su prisustvovale premijeri filma "Šegrt" (eng. "The Apprentice"), a za ovu priliku odabrala je božanstvenu drapiranu kreaciju koja odiše glamurom.

1 / 5 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako smo navikli da nosi odeću najpoznatijih modnih kuća, slavna Srpkinja ovog puta je odabrala toaletu saudijske dizajnerke Eman al Ajlan, model prljavobele nijanse koji otkriva jedno rame i leđa. Veoma romantična i ženstvena, ova haljina pada u slojevima lepršave tkanine i ima kratak šlep, što je čini savršenim komadom za crveni tepih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Očito inspirisana tradicionalnim arapskim haljinama, ona ipak otkriva cela leđa i deo grudi sa strane, a odiše i duhom prošlih vremena i novim modnim tendencijama.


Influenserka je uz nju ponela zlatni čoker koji čine nizovi tankih lančića i narukvicu iz istog seta, a sve je u potpunila zlatnim prstenjem.

 

Tamara Kalinić u Kanu
Tamara Kalinić u Kanufoto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Ovakvo raskšne haljine obično "traže" podignutu kosu, a Tamara se opredelila za otmenu nisku punđu, uz nekoliko pramenčića koji joj uokviruju lice.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kanski festival 2023.

 

makonda-tracker