efikasno i jednostavno

Kako skinuti salo sa stomaka? Uz pomoć ovih 5 namirnica depoi masti nestaju kao rukom odneseni

0

Ukoliko ste se i vi ugojili evo kako uz malo truda možete pomoći svom telu da se reši viška masnoće na stomaku

Uz pomoć ovih namirnica rešite se sala sa stomaka
Uz pomoć ovih namirnica rešite se sala sa stomaka foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Ljudsko telo se često menja. Ako ne vodite računa šta jedete, slabo se krećete i niste dovoljno fizički aktivni veoma lako se može desiti da se ugojite. Salo se može nakupiti na svim delovima tela, a čini se da je ono na stomaku nimalo nije lako skinuti.

 

Ipak, to ne znači da treba da očajavate. Čarobna pilula ne postoji, ali radom i trudom, korekcijom ishrane i vežbanjem mogu se postići odlični rezultati.

 

U tome vam mogu pomoći određene namirnice, a koje su u pitanju pogledajte u nastavku teksta.

 

 

1. Voda

 

Kako voda čini veliki procenat ljudskog tela ne iznenađuje činjenica da je upravo ona ta koja nama može pomoći da naš organizam ostane hidriran i zdrav tokom celog dana. Ona pomaže da se izbace nakupljeni toksini i idealna je za mršavljenje i topljenje masnih naslaga. Nutricinisti i lekari kažu da je vode nikad dosta, a neka opšta preporuka je bar 2l vode dnevno.

 

2. Zeleno lisnato povrće

 

Ko god je nekada držao dijetu dobio je preporuku da unosi što više lisnatog zelenog povrća. Osim što je veoma hranljivo i zdravo ono ima mali broj kalorija, pa ga možete jesti gotovo neograničeno. Zeleno povrće podstiče varenje, ubrzava metabolizam i telu daje ogramnu količinu vitamina. Odlično se kombinuje uz meso, a je to kombinacija koja je veoma poželjna ako želite da istopite salo na stomaku.

 

Zeleniš je odličan za skidanje kilograma
Zeleniš je odličan za skidanje kilograma foto: Brent Hofacker/Shutterstock

 

3. Cimet


Začini imaju veoma važnu ulogu u ishrani ljudi od davnina. Na meniju mnogih drevnih naroda i danas se nalaze karanfilić, đumbir, kurkuma i to ne bez razloga. Ovi začini su odlični saveznici ako želite da skinete salo sa stomaka. Oni sadrže antioksidanse koji oslobađaju telo od slobodnih radikala koji su štetni po zdravlje, uklanjaju toksine i otpad.

 

Antioksidansi pomažu da se rešite depresije, u koju je lako pasti zbog ograničenja u ishrani. Dakle, ako želite da budete i vitki i dobro raspoloženi trk u prodavnicu zdrave hrane po organske začine koji su savršen izbor za svaki dan.

 

4.Hladno ceđena ulja

 

Ako želite da se rešite viška kilograma i uklonite dosadno sala sa stomaka iz ishrane potpuno izbacite rafinisana ulja. Umesto njih kupite ona zdrava, hladno ceđena poput suncokretovog za prženje, kokosovog, lanenog, maslinovog za salate. Glavna stvar je da su telu potrebne biljne masti sadržane u ovim uljima. Zdrave masnoće su neophodne za lučenje hormona, poboljšavaju rad creva i daju osećaj sitosti. A sve to je neophodno ako želite da se rešite sala sa stomaka.

 

Hladno ceđeno ulje je dobar izbor ako želite da smršate
Hladno ceđeno ulje je dobar izbor ako želite da smršate foto: Shutterstock/masa44

 

5. Heljda

 

Žitarice su veoma važne u ishrani ljudi. One nam mogu pomoći da smršamo i skinemo salo sa stomaka. Hleb od celog zrna žitarica su odličan izbor ukoliko želite da se rešite viška kilograma, ali i sama heljda, skuvana i pripremljena sa povrćem ubrzava metabolizam. Ona je odličan izbor za doručak, jer će očistiti creva, izbaciti otrove iz tela i učiniti da vaš stomak bude svakog dana sve manji i sve ravniji.

 

Bonus video:

 

Smršajte čak iako jedete obilan doručak

 

 

 

makonda-tracker