dragoceni saveti

Kako se hrani Lepa Brena? Ima moćan TRIK ZA ZAVARAVANJE GLADI, a kad želi da smrša iz ishrane izbaci ove namirnice

0

Na početku karijere Lepa Brena je kuburila s kilogramima, a jedan neprimeren komentar konobara bio joj je motivacija da se okrene zdravom životu i dođe do savršenog tela. Danas je ona žena besprekorne figure, a svoje tajne ne krije.

Lepa Brena na koncertu u Beču
Lepa Brena na koncertu u Bečufoto: @lepabrenaa/Instagram

Otkako se pojavila na na javnoj sceni Jugoslavije, Lepa Brena privlačila je pažnju svojim izgledom, a do danas je, iako se sprema za proslavu 63. rođendana, ostala sinonim za "duge noge za igranje" i savršen stas.


Ipak, kao ni ostalim vanserijskim lepoticama, nije to Lepoj Breni palo s neba, već je čitavog života vredno radila na liniji, a uz to što je godinama trenirala, ona ima jasno utvrđena pravila za ishranu.


Čak i ukoliko joj se dogodi da "nabaci" višak kilograma, ona ga se brzo reši, a ovo su njene tajne.

 

Ishrana Lepe Brene


Kako je jednom ispričala, na početku karijere jedan konobar ju je uvredio komentarom na račun njenog viška kilograma, ali umesto da očajava – to joj je bila motivacija!


Mislio sam da će doći pevačica, kad ono došla trafostanica! – navodno joj je rekao on i pokrenuo putovanje koje je dovelo do stasa koji je čak ovekovečen na čuvenoj lutki Lepe Brene koja je bila vrlo popularna u Jugoslaviji.

 

Lepa Brena na nastupu
Lepa Brena na nastupufoto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari, to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – prisetila se pevačica jednom prilikom.


Kako je objasnila u jednom intervjuu, ona obično svaki dan započinje na isti način – čašom vode s malo limunovog soka.

 

Ujutru redovno popijem čašu mlake vode sa nekoliko kapi limuna. Nakon toga sledi lagani obrok, obično smuti. Za vodu s limunom se veruje da pravi čuda od ranog jutra - pojačava imunitet, stimuliše rad mozga, poboljšava probavu – ispričala je jugoslovenska diva u jednom intervjuu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)


Deo njenih tajni je i to što hleb gotovo da ne jede, a izbegava mleko i mlečne proizvode, sa izuzetkom vrlo zdravog kefira.


Ukoliko primeti da se ugojila i želi da se reši viška, Lepa Brena uvek primeni isti recept, a on je prilično očigledan: sve nezdravo nestaje iz njene ishrane, a uz to preskače da obrokuje kasno.


Kada hoću da skinem nekoliko kilograma, izbacim šećer, odnosno kolače, alkohol, ugljene hidrate, i jedem samo organsko voće i povrće, sve pre 17 časova. Mislim da to nije strogost prema sopstvenom telu, nego disciplina. Neko bi rekao da je to post, koji je zastupljen u svakoj religiji, a ja to zovem detoksikacijom – rekla je jednom prilikom pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)


Ona ističe i da joj najviše prijaju salate sa inćunima i povrćem, sa dodatkom brusnica, mlevenih oraha, morske soli, dobrog maslinovog ulja i dosta limunovog soka.


Kako je jednom objasnila za Informer, ima i moćan trik za zavaravanje gladi.


Kada ste gladni, popijte čašu vode ili čaj od đumbira jer on može da vam zavara glad – posavetovala je sve Lepa Brena.

 

 

makonda-tracker