Pevačice se trude da održe vitke figure i onda pribegavaju raznim načinima ishrane koji im u tome pomažu.
Pevačice sa domaće javne scene trude se da maksimalo održe svoju vitku figuru i u vezi sa tim trude se da uvek izgledaju fit.
Tako da neke od nih preduzimaju rigorozne mere i dijete kako bi došle do željenog izgleda ili održale već postojeći. Tako da pribegavaju zdravoj ishrani ili treninzima u teretani.
Pevačica Emina Jahović poznata je po svojoj vitkoj figuri, ali za njen izgled zadužen je i jedan režim ishrane koje nutricionisti ne bi preporučili. Ona je otkrila da jednom mesečno koristi izgladnjavanje.
— Gladujem jednom mesečno. To radim već neko vreme. Ne jedem po 48 sati tačno — rekla je Emina za "Informer".
- Nataša Bekvalac
Ona se hrani po principu Atkinsonove dijete. Ono što je karakteristično za ovu dijetu jeste da ona vrlo brzo topi salo.
Šta možete da jedete: svu vrstu mesa (osim masne svinjetine, ali može čisto svinjsko), mlečne proizvode sa što manje ugljenih hidrata (ne preterujte sa namirnicama kao što su feta sir, jogurt, kačkavalj), povrće (sve zeleno: kupus, zelena salata, krastavac, karfiol, brokoli, luk, paradajz, tikvice, spanać), jaja na sve načine, orašasti plodovi (po šaka dnevno), voda je jako bitna tokom celog dana (2.5 l dnevno).
Ne smete da jedete: bilo kakvo pecivo, voće nikako osim nedeljom, krompir, soja, pasulj, boranija, testenina, grašak, pirinač, grickalice, slatkiši, sokovi.
Prvu listu koristite prvih šest dana, a sedmi dan unosite za doručak i ručak testeninu, krompir i pirinač, sve sem slatkog. U slučaju da zaželite neki desert, posegnite za kašikom meda ili integralnim keksom. Posle sedmog dana, krenite ispočetka sa ishranom bez ugljenih hidrata.
Za mesec dana možete izgubiti i do 10 kilograma, u nekim slučajevima i više. Ova dijeta napada masti na najbolji način, a pritom čuva mišićnu masu - piše Kurir.
- Katarina Grujić
Pevačica je objasnila šta podrazumeva njenu dijetu i šta se ne nalazi na njenom meniju posle porođaja.
— Ne pamtim kad sam poslednji put okusila picu, testo ili brzu hranu. Doduše, ne volim slatkiše i jednom u mesec dana pojedem kolač ili čokoladu. U redu je prekršiti zdrav način ishrane jednom u dve nedelje, ali ne i svaki drugi dan, jer onda nema efekta! Nikad ne jedem kasno noću, večeram najkasnije do 21 sat — objasnila je Kaća za "Grand online".
- Lepa Brena
Pevačica Lepa Brena je dugo godina mučila muku sa viškom kilograma. Kako je istakla jednog dana je stala ispred ogledala i shvatila da hitno mora da smrša. Tada je u svoj život uvela jedan jelovnik i strogo ga se pridržava do danas. Za šest meseci je sa 89 kilograma spala na 67.
— U mojim godinama čovek nauči da ne treba ni u čemu da preteruje, naročito u mesu, koje je kod nas glavno u jelovniku. Svako jutro kad ustanem, vežbam jogu. Bez obzira na to koliko godina imate, bitno je da jedete manje, jer se tada bolje osećate. Volim da pojedem i slatkiše i poneki hamburger, picu, samo što se trudim da ne preterujem — priznala je za "Blic".
Evo kako izgleda njen plan ishrane:
Dan 1
Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svežeg voća
Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.
Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.
Dan 2
Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera: mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom - prenosi Kurir.
Dan 4
Doručak: omlet i salata.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Dan 5
Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Večera: Sezinska vitaminska salata sa kockicama mesa