plus jelovnik

U kući UVEK ima – TORTU: 3 saveta za ishranu zbog kojih Sofija Vergara u 51. godini izgleda isto kao u dvadesetim

0

Kako se hrani Sofija Vergara? Kako izgleda njen jelovnik? Verovatno ćete se iznenaditi, ali glumica se ne izgladnjuje i ne provodi sate u teretani.

Kolumbijska glumica Sofija Vergara spada u najlepše žene planete
Kolumbijska glumica Sofija Vergara spada u najlepše žene planetefoto: @sofiavergara/Instagram

Kolumbijska glumica Sofija Vergara redovno je na vrhu lista najatraktivnijih žena planete, ali njoj vitka figura nije pala s neba.


Kao i sve dame poznate po savršenom izgledu, Sofija se mnogo odriče kako bi održala svoj besprekoran izgled, koji se od dana kada je savršenog tela tek zakoračila u Holivud promenio tek po nekoj bori – njeno telo je maltene identično.


Pored vežbanja, koje se podrazumeva, Sofija ima smernice za ishranu zahvaljujući kojima uspeva da održi vitkost, a njena tajna nije neki rigorozan način ishrane. Štaviše, glumica je uspela da postigne balans, tako da jede i ono što inače ne bi smela, a u svemu joj pomažu tri ključna trika.

 

1. U svemu je umerena


Pre nekoliko godina u intervjuu za Fox News Vergara je otkrila po kojim savetima živi već dugo, a ključni je – nema preterivanja ni u čemu!


Sve umereno. Bez previše hrane, bez previše vežbanja, ničega ne treba da bude previše. Sve umereno – ponovila je glumica.

 


2. Oprezna je s kalorijama


Sofija Vergara se kloni većine ugljenih hidrata i drugi se da kalorije koje unese zaista budu korisne, odnosno da hrana sa sobom nosi i hranljive materije.


Kada je reč o količini kalorija koje konzumira, i tu je glumica umerena – pazi da ne unese više nego što joj je potrebno da bi funkcionisala.


Prekomeran unos kalorija dovodi do povećanja telesne težine, dijabetesa i srčanih bolesti, pokazala su brojna naučna istraživanja, a američka Uprava za hranu i lekove navodi da je aktivnoj osobi starosti između 41 i 45 godina potrebno oko 2.000 kalorija dnevno.

 

1 / 9 Foto: EPA/PAUL BUCK


3. Ona donosi mudre odluke o ishrani


Kako je pre nekoliko godina pisao Hollywoodzam, Sofija Vergara gotovo uvek dan počinje doručkom koji sadrži:

 

  • jogurt
  • musli
  • čia semenke
  • ovsene pahuljice
  • borovnice

 

Ipak, na odmoru dopusti sebi da pretera s količinom i da doda malo više proteina i ugljenih hidrata, što se dogodilo tokom Sofijine posete Bliskom istoku.

 


Što se tiče ručka, obično glumica jede nemasne proteine, kao što su riba i sveža salata, a za večeru suši, integralni pirinač, povrće kuvano na pari i meso s malo ili nimalo masti.


To što Sofija pazi na ishranu ne znači da su za nju slatkiši prošlost, ali je i tu, kao i u svemu, umerena.


Za mene je najveće iskušenje, ono bez čega ne mogu da živim, sigurno torta. Uvek moram da imam tortu u kući – rekla je svojevremeno za InStyle glumica.

 

 

makonda-tracker