efikasna

Dijeta Halita Ergenča i Berguzar Korel: Za kratko vreme on je smršao 14 kilograma, ona 7, a imali su raznovstan jelovnik

2

Popularni turski glumci su za mesec i po dana uspeli da smršaju za potrebe snimanja jedne serije pažljivo planiranom ishranom

Berguzar Korel i Halit Ergenč u braku su od 2009. godine
Berguzar Korel i Halit Ergenč u braku su od 2009. godinefoto: berguzarkorel, Instagram

Turski glumci Halit Ergenč i Berguzar Korel predstavili su se domaćoj publici kao Onur i Šeherezada u seriji "1.001 noć", koja je u Srbiji emitovana 2010. godine.


Poznato je da su ovi glumci godinama u skladnom braku, kao i da su više puta imali priliku da sarađuju. Između ostalog, to se desilo i u seriji "Ti si moja domovina" (Vatanım sensin) 2016, gde su takođe igrali zaljubljeni par.


Halit Ergenč igrao je Dževdeta, dok je njegova supruga i koleginica bila lepa Azize, a interesantno je da su oni morali da se pomuče pred snimanje serije. Ne samo glumački i u učenju teksta već su morali – na dijetu.

 

Turski glumci Berguzar Korel i Halit Ergenč
Turski glumci Berguzar Korel i Halit Ergenčfoto: berguzarkorel, Instagram

Istina, to je bila obaveza samo Halitu, ali je Berguzar rešila da se solidariše s njim. Glumac je, naime, imao zadatak da glumi vojno lice u grčkom zarobljeništvu tokom balkanskih ratova, a kako bi verno prikazao izmučenog zatočenika morao je da se reši viška kilograma.

 

Kako su kasnije pričali, dijetu je osmislila i organizovala Berguzar Korel, a posle samo mesec i po dana navodno su izgubili višak kilograma: Halit 14, a njegova supruga sedam, i to dok su bili na napornim celodnevnim snimanjima.


Jedem sirovo povrće i polupečeno meso – ispričao je glumac, koji je bio "vojnički disciplinovan".


Izbacio sam šećer iz ishrane, zatim namirnice sa glutenom, kao i mlečne proizvode – objasnio je. – Zapravo, mogu reći da sam bio na presnoj hrani.

 


Kako su tada pisali mediji, Halit je na setu jeo:

 

  • đumbir
  • zelene jabuke
  • šargarepu
  • cveklu
  • sirov spanać
  • celer


Često je jeo čorbu od bundeve i salatu od kinoe, a kada je reč o pićima, obično su to bili limunada i sok od isklijalih žitarica


Što se tiče poslastica, glumac i glumica ni to sebi nisu uskraćivali slatke zalogaje, pa su jeli dezert od nane, pomorandže, kakao praha i urmi. Bilo je tu i slanih grickalica: krekeri od badema i lanenog semena ili indijskog oraha, kakao putera i badema.

 

1 / 4 Foto: berguzarkorel, Instagram

 

 

makonda-tracker