efikasna, ali rigorozna

Uz pomoć ove DIJETE Kim Kardašijan je skinula skoro 30 kilograma: U prvoj fazi se menja metabolizam, u drugoj TOPE MASTI

0

Mnoge žene muku muče s viškom kilograma, a kada je to u pitanju Kim Kardašijan ima rešenje 

foto: Instagram / kimkardashian
foto: Instagram / kimkardashian

Poznata starleta Kim Kardašijan se nakon druge trudnoće ugojila i to joj se nikako nije dopadalo, pa je rešila da uzme stvar u svoje ruke i pozabavi se izgledom.

 

U moru raznih dijeta teško je napraviti pravi izbor, ali se čini da Kim nije imala mnogo dileme. Odlučila se za dijetu koju su probali mnogi i koja je gotovo kod svih imala odlične rezultate. 

 

U pitanju je čuvena Atkinsonova dijeta, koja se bazira na smanjenom unosu ugljenih hidrata i povećanom unosu proteina. 

 

 

- Držala sam strogu Atkins dijetu. Strogo, strogo, strogo. Bilo mi je zaista teško da držim dijetu sa prvom bebom. Ovog puta je bilo mnogo lakše i shvatila sam da se sve svodi na hranu - ispričala je ona jednom prilikom.

 

Ipak, sama dijeta nije bila dovoljna, pa je odlučila da ode i korak dalje.

 

- Mislim, volim da vežbam i definitivno moraš da vežbaš da se zategneš, ali mnogo toga dolazi od toga kako jedete. Morala sam da ostanem fokusirana. Morala sam da izbacim sve slatkiše, a volim slatko. Telo posle bebe? Pozdravljam taj izazov. Tako je ludo videti kroz šta vaše telo može da prođe i za šta je sposobno - rekla je u to vreme Kim.

 

 

Ona je imala za cilj da skine više od 20 kg i ne samo da je uspela da skine taj broj kilograma, već je uspela da ode i preko toga, pa su svetski mediji preneli da je ova svetski poznata dama smršala čak 30 kilograma.

 

Prema režimu koji je osmislio svojevremeno Robert Atkins u kojem se ishrana fokusira na izbacivanje suhomesnatih proizvoda kako bi telo što više sagorevalo masti.

 

Ova dijeta se sastoji iz 3 faze:

 

Prva faza obuhvata unos ugljenih hidrata na svega 20 grama dnevno. Ova faza obuhvata vremenski period od dve nedelje kada možemo unositi sveže lisnato povrće, sve vrste mesa, morske plodove, jaja i punomasne mlečne proizvode.

 

 

U drugoj fazi uvode se ugljeni hidrati i to kroz povrće i male količine bobičastog voća. U ovoj fazi dozvoljeni su ugljeni hidrati.

 

U trećoj fazi dozvoljeno je da se unosi od 60 do 100 grama ugljenih hidrata dnevno, u zavisnosti od konsultacija.

 

Četvrta faza je zapravo neformalna koja se odnosi na održavanje kilograma koja se odnosi na ograničen unos ugljenih hidrata

 

Kod Atkinskonove dijete zabranjeno je jesti:

 

Kim Kardašijan je liniju dovela u red uz pomoć Atkinsonove dijete
Kim Kardašijan je liniju dovela u red uz pomoć Atkinsonove dijete foto: instagram/kimkardashian/

 

Hleb, krompir, brašno, soju, pirinač, grašak, prezle, pohovano meso, testeninu, kikiriki, mušmule, lešnik, viršle, zapršku

 

Mleko, puter, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, margarin, šlag, šećer, čokolada, razne grickalice slane i slatke, sladoled, ni jedna vrsta sira, ništa od voća.


Potrebno je uzimati suplemente vitamine C, E, A, B, kalcijum, magnezijum...


Ovu dijetu mozete držati onoliko dana koliko želite smršati. Kada postignete željenu težinu, organizam neće dobijati na kilaži izvesno vreme, čak i godinu-dve.

 

 

Dozvoljene namirnice:

 

Sve vrste mesa: junetina, piletina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guska, patka, ćuretina, sve vrste iznutrica, divljač na sve načine-osim pohovana - kuvano, pečeno, roštilj, možete jesti i čvarke ali bez hleba, sušeno meso, kobasice osim viršli, sve vrste narezaka.

 

Sve vrste ribe: morske ribe, slatkovodne ribe, sve vrste ribljih konzervi.

 

Sve vrste salata: sveža zelena, paprike, sveže ili pečene, paradajz, krastavci, sveže zelje ili kiselo, cvekla, salata od morskih plodova,salata od luka,sveži spanać. Sve začinjeno umereno sa malo soli i maslinovog ulja 

 

 

Sve vrste povrća: karfiol, blitva, spanać, praziluk, kelj, luk, zelje, artičoke, patlidžan, šargarepa, peršun, celer, rotkvice, pečurke.

 

Dozvoljeno za piće: mineralna voda, limun, crna kafa, sve vrste čaja bez šećera, pola litre belog vinanakon 6. dana dijete.

 

Kao i kod velikog broja drugih dijeta svi ljudi koji imaju bilo kakve zdravstvene probleme treba da se posavetuju sa lekarom ili nutricionistom pre nego što krenu u držanje dijete. 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker