IZGLEDA FANTASTIČNO

Plakala je zbog ružnih komentara, a onda presekla: Uz pomoć ove DIJETE Martina Vrbos je SMRŠALA više od 30 KILOGRAMA

0

Popularna hrvatska pevačica i voditeljka Martina Vrbos nije oduvek izgledala kao što izgleda danas.

foto: Instagram / Martina Vrbos
foto: Instagram / Martina Vrbos

Lepa hrvatska voditeljka i pevačica Martina Vrbos je imala teške trenutke u životu, a tada joj je hrana bila najveća uteha. Ipak, pre petnaestak godina odlučila je da stane višku kilograma na put i da život uzme u svoje ruke.

 

Ona je tada imala 23 godine, odlučila je da skrati kosu, krenula je da vežba, a onda su se i kilogrami istopili.

 

Martinu mnogi pamte kao pevačicu grupe Putokazi, a bila je i čest prateći vokal poznatih pevača i pevačica.

 

 

Višak kilograma je počeo da joj smeta ne samo fizički, već se odrazio i na njen posao, a mnogi su je nazivali malom veselom bucom.

 

Tada je shvatila da je pred njom težak put, ali je imala veliku želju da smrša i na kraju je u tome i uspela.

 

- U početku sam znala i da se rasplačem od muke, jer sam naviknula samo da sedim i jedem, ali davala sam snagu sama sebi govoreći: “Moraš, nema smisla da doguraš do 100 kilograma”. Promenila sam i način ishrane: jedem umereno i nikad kasno uveče - ispričala je jednom prilikom Martina.

 

 

Ona je potom otkirla da doručkuje krišku crnog hleba, sveži sir ili tunjevinu, paradajz, pa je dodala:


- Za ručak sebi “priuštim” i hobotnicu ispod peke s malo hleba i mnogo povrća, a katkad i sarmu ili punjenu papriku, dok najčešće večeram jogurt s voćem. Trener mi je rekao da jedem i slatko, samo da ne preterujem – priča Martina.

Martina je takođe rekla i da je višak kilograma dobila zbog toga što se nepravilno hranila, ali i zato što je u mnogim stvarima preterivala.

 

Martina Vrbos
Martina Vrbosfoto: Luka Šarac


Kako je ispričala, mogla je da pojede i po nekoliko pljeskavica, a obilne nedeljne ručkove bi obvezno “zalivala” gaziranim pićima, a kad je išla na neki nastup, vadila bi hamburger čim bi autobus krenuo.

 

I tako je dogurala do 96 kilograma. Probala je i razne dijete, ali nije dugo izdržala.

 

– Neverovatno je da mi je obim noge bio poput struka neke manekenke – 60 centimetara. Zbog toga, ali i zbog raznih drugih neprijatnih situacija koje sam trpela kao debeljuca, bila sam veoma tužn - bila je iskrena.

 

 

Dešavalo se i da sponzori donesu odeću za nastup, a jedino ona ne može da obuče ni jedne farmerke. Ljudi na ulici su na ružan način komentirisali nje izgled. Ona bi im tada nešto odbrusila, glumila bi da je jaka, a onda bi došla kući i rasplakala se.

 

- I zato sam to, napokon, odlučila promijeniti – priznaje Martina Vrbos, koja je za svoj novi izgled već dobila brojne komplimente - ispričala je Martina za hrvatske medije.

 

Ona je odlučila da počne da se pridržava pravila hrono ishrane.  Suština je u sledećem: hranu treba jesti u zavisnosti od doba dana, jer naše telo luči različite hormone i enzime u toku dana, prateći svoj prirodni bioritam. Na taj način unosićemo hranu koja odgovara enzimima za varenje u datom trenutku i omogućićemo njenu maksimalnu iskorišćenost.

 

 

Takođe, postoje i određena pravila vezana za kombinovanje namirnica, a najvažnije je da proteine i ugljene hidrate treba razdvojiti prilikom ručka i večere, jer tada enzimi potrebni za razlaganje jedne vrste namirnica blokiraju ove druge u svom radu.

 

Prema pravilima hrononutricije doručak je obavezan, jer je tada organizam najaktivniji u oslobađanju masnoća koje su ključne za obezbeđivanje energije potrebne za rad organizma.

 

 

makonda-tracker