Vređali su je zbog izgleda, a onda je rešila DA SMRŠA: Kako je Ena Popov bez gladovanja uspela da skine 12 kilograma?

1

Tokom života lepa voditeljka Ena Popov je varirala sa kilažom, a više puta je zbog izgleda dobijala i uvrede 

foto: Instagram
foto: Instagram

Borba sa viškom kilograma često zna da bude iscrpljujuća i veoma naporna. O tome može da posvedoči i naša poznata voditeljka Ena Popov

 

Ona je jednom prilikom za medije otkrila kroz šta je sve prolazila zbog toga što je imala višak kilograma i šta je bilo to što je "prelilo čašu" i dovelo je do toga da preseče i jednom zauvek raskristi sa gojaznošću.

 

 

Ena je čvrsto rešila i uspela da istraje u odluci da svoju liniju dovede do savršenstva, te se odrekla omiljenih đakonija i smršala 12 kilograma.

 

- Ako sam u jednom periodu nedisciplinovana i dam sebi oduška i nimalo ne pazim šta jedem, to se odmah primeti na meni. Sada bi mi moj psihoterapeut rekao 'Ne smeš to ni da izgovaraš, već treba da govoriš da se tebi ne lepi'. Proletos sam stvarno presekla i rekla sebi da ne mogu da imam te neverovatne oscilacije i skinula sam 12 kilograma - otkrila je voditeljka za "TV novosti".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Popov Ena (@enapopov)

 

Kada se prvi put pojavila na javnoj sceni Ena je imala samo 20 godina. To je biio prvi put kada se susrela sa negativnim komentarima koji su bili upućeni njenom fizičkom izgledu.

 

Kako je govorila, to je ostavilo ozbiljan trag na njoj i dugo je imala problem sa samopouzdanjem. Zbog toga je, kako kaže, morala da odlazi i na psihoterapije.

 

- Kao vrlo mlada srela sam se sa komentarima o mom fizičkom izgledu i bilo mi je krivo kada pročitam neke komentare. Tada nije bilo ni cenzure, ni portala, već samo forumi sa kojih nisu mogli da se brišu komentari. Niko nije mogao da nas zaštiti na internetu. Vodila sam se onim da je važno da me vole ljudi koji su meni bitni. Međutim, sve se to negde skladišti i danas uviđam da su neki komentari uticali na moje samopouzdanje, mada su mi na panelu rekli da ostavljam utisak vrlo samopouzdane osobe. Ja bih rekla da ostavljam utisak zadovoljne osobe koja je, pre svega, zadovoljna svojim životom. Kao i svaka žena, nekad se osećam vrlo samopouzdano, a nekad mi samopouzdanje nije na visokom nivou. Zato jednom nedeljno idem kod psihoterapeuta i održavam svoju mentalnu higijenu, što utiče i na moje samopouzdanje. Volela bih da se napravi neki plan i program da psihoterapija bude dostupna svima, kao ozbiljan rad sa ljudima - objasnila je voditeljka, kojoj samopouzdanje uvek može da podigne suprug.

 

Ena Popov
foto: Dragan Kadić

 

- On može da mi pomogne kada ne vidim neke stvari dobro, ili kada ih preterano dramatizujem. Tada mi on ukaže na neke stvari i pruži mi drugačiji uvid - iskrena je Ena, koja je mama dve devojčice - Rije (7) i Mile (5). Njene naslednice, međutim, ne doživljavaju mamu kao javnu ličnost.

 

- Mislim da im to ništa ne znači i da nemaju onaj osećaj 'Moja mama je na televiziji'. Iznenade se svaki put kada mi neko priđe na ulici ili me prepozna i hoće da se slikamo. Ali, vidim da su ponosne na mene i to mi govore svaki dan, mada sam stroga mama - priznala je za pomenuti medij.

 

 

makonda-tracker